Guinness Book of Recordings volgens Lucky Fonz III

“Ik heb in één jaar meer meegemaakt dan de afgelopen 25 jaar bij elkaar”

Het is wederom tijd om het Guinness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Lucky Fonz III trapt af met een ode aan Luie Hond.

“Ik heb in één jaar meer meegemaakt dan de afgelopen 25 jaar bij elkaar”

Het is wederom tijd om het Guiness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Zij doen een greep uit het 3VOOR12 archief. Welk(e) concert, dj-set of sessie mag mee de eeuwigheid in?

Voor singer-songwriter Lucky Fonz III was 2007 een “extreem jaar”. Eind vorig jaar won hij de Grote Prijs, dit jaar bracht hij langspeler Life is Short uit. “Ik heb in één jaar meer meegemaakt dan de afgelopen 25 jaar”, zegt hij. “Ik heb op vier continenten opgetreden, toffe concerten gedaan voor veel mensen, werd op straat aangesproken, in de trein herkend. Het was hectisch, soms dacht ik dat ik gek werd. Ik boekte mijn cd-presentatie een week van te voren, ik had het amper aangekondigd. Een chaos. Maar het is allemaal mijn eigen schuld, ik kan niet plannen. Tegenwoordig is alles beter geregeld. Ik werk meer met beleid: ik heb een boeker en een vaste distributeur. Zo staat voor volgend jaar maart al een clubtour gepland. Een fijn vooruitzicht.”

De keuze van Lucky Fonz III

Luie Hond op Noorderslag

“Ik heb heel lang als schoonmaker en animator gewerkt op camping Stortemelk op Vlieland. Daar spelen elk jaar traditiegetrouw een paar vaste bands. Zo ook Luie Hond. Sommige bands deden heel onaardig tegen de schoonmakers, op Vlieland ook wel plee’ers genoemd. Ook tegen mij. Luie Hond niet, zij waren heel aardig voor ons. Ik verheugde me altijd weer hun komst. Het is sneu dat ze ermee zijn gestopt. Vorig jaar hebben ze voor de Guiness Book of Recordings mij gekozen. Zie deze keuze als een ode aan Luie Hond. Het optreden op Noorderslag heb ik niet helemaal gezien, maar het was ongetwijfeld heel goed.”