Onduidelijkheid over voortbestaan Innercity Onduidelijkheid over voortbestaan Innercity

"Eerst moeten de neuzen binnen de organisatie één kant op wijzen"

Onduidelijkheid over voortbestaan Innercity

"Eerst moeten de neuzen binnen de organisatie één kant op wijzen"

Sinds 2000 is Innercity traditiegetrouw aan het einde van het jaar in de RAI. Maar momenteel heerst nog alle onduidelijkheid over de volgende editie. Noch de locatie, noch de datum is bekend. Staat het dance-event op wankelen?

"Eerst moeten de neuzen binnen de organisatie één kant op wijzen"

De zomer is voorbij, het festivalseizoen loopt ten einde. Gelukkig biedt ook de tweede helft van het jaar genoeg leuks. 3VOOR12 bekeek de agenda en ontdekte dat over Innercity, de vaste prik in december, nog niets bekend is.

Woordvoerder Gerard Zwijnenburg van ID&T weet geen datum te noemen. Ook op de vraag of het event wel doorgaat, geeft hij geen bevestigend antwoord. Het dansfeest dat in 1999 tot leven kwam, vindt sinds 2000 traditiegetrouw aan het einde van het jaar in de RAI plaats. Op de website van organisator ID&T is echter nog geen informatie over de aankomende editie te vinden: geen namen, geen locatie, zelfs geen datum.

Twee jaar geleden sloeg ID&T met Innercity een andere weg in. De organisatie liet commerciële muziekstromingen als trance en hardstyle achter zich en omarmden subgenres van house en minimal. Op die weg zijn ze vorig jaar verder gegaan, maar het lijkt er nu sterk op dat een moeilijk kruispunt is genaderd. Zwijnenburg: “We denken momenteel hard na over de toekomst van Innercity. Onze eerste zorg is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.” Een brainstorm eerder deze week heeft er niet voor kunnen zorgen dat knoop kon worden doorgehakt. “In een organisatie met veel mensen met evenveel ideeën is dat moeilijk”, zegt Zwijnenburg.

Mocht de organisatie er uit komen, dan is het volgens hem nog niet te kort dag om alles te regelen. “We hebben hier een goed werkend apparaat staan.” Daarmee verwijst hij naar zijn ervaren collega’s. “We willen gewoon iets waar we met zijn allen volledig achterstaan. En dat heeft tijd nodig.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12