Meneer Appa niet meer welkom in de jeugdgevangenis Meneer Appa niet meer welkom in de jeugdgevangenis

Justitie komt tegemoet aan eis partij Wilders

Meneer Appa niet meer welkom in de jeugdgevangenis

Justitie komt tegemoet aan eis partij Wilders

Rapper Appa wordt voorlopig niet door het Ministerie van Justitie ingehuurd voor workshops in jeugddetenties. Daarmee komt het Ministerie tegemoet aan de eis van Geert Wilders’ Partij Voor de Vrijheid. Een woordvoerder nuanceert de zaak en benadrukt dat er geen sprake is van een ‘kruistocht tegen meneer Appa”.

Justitie komt tegemoet aan eis partij Wilders

De Amsterdamse rapper Appa is voorlopig even niet meer welkom in jeugddetenties. Het Ministerie van Justitie komt daarmee tegemoet aan de vraag van Geert Wilders’ Partij Voor de Vrijheid. Appa kwam vrijdag in het nieuws na uitspraken over de politicus. In alle commotie die volgde kwam naar voren dat de rapper vrijdag een workshop heeft gegeven in een jeugdinrichting. Het bracht de partij van Wilders ertoe de Minister van Justitie om het ontslag van Appa te vragen.

Een woordvoerder van het Ministerie nuanceert het besluit wel: “Het hele verhaal wordt veel groter gemaakt dan het was. Er was geen sprake van een diensverband met meneer Appa. Hij heeft een workshop gegeven als vervanger van een andere rapper die verhinderd was.” De consternatie op het Ministerie over de zaak Appa is lang niet zo groot als daarbuiten, benadrukt de woordvoerder: “De workshop vrijdag is prima verlopen. Er is geen onvertogen woord gevallen, ook niet over meneer Wilders. Maar de uitspraken van afgelopen weken vinden wij niet passen in het klimaat van onze jeugdinrichtingen.”

Het komt regelmatig voor dat rappers workshops geven in jeugdinstellingen. Het Ministerie laat de organisatie van dit soort workshops over aan de inrichtingen zelf. “En ook bij andere rapper besluit men dan wel eens na één workshop dat het toch niet zo goed past. Daar moet je het mee vergelijken, meer is het niet. Het zou nu kunnen lijken of er een kruistocht is tegen meneer Appa, maar dat is niet zo.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12