Het pleidooi van dj Mr. Wix voor Typhoon Het pleidooi van dj Mr. Wix voor Typhoon

"Typhoon is pure proza in rijmvorm op beats"

Het pleidooi van dj Mr. Wix voor Typhoon

"Typhoon is pure proza in rijmvorm op beats"

In het programma 3VOOR12FM vragen we wekelijks vooraanstaande mensen uit de muziekindustrie om een pleidooi te houden voor een kandidaat voor de 3VOOR12 Award. Deze week hiphop-dj Mr. Wix, die gaat voor Tussen Licht en Lucht, het debuut van Typhoon.

"Typhoon is pure proza in rijmvorm op beats"

Nederland moest lang wachten op de debuutplaat van Typhoon, Tussen Licht en Lucht. hiphop-dj Mr. Wix dus ook, maar die is er zo van onder de indruk dat hij een pleidooi houdt voor de Zwolse rapper. Waarom volgens hem Typhoon de 3VOOR12 Award moet winnen:

“Ik ben al een jaar of drie fan. Typhoon waggelde altijd een beetje mee, achter Opgezwolle aan. Af en toe kreeg hij de mic en mocht hij wat zeggen en dan dacht ik: wie is die gozer? Toen ik hem een keer sprak kwam ik er ook achter dat hij stottert. Daarna deed hij mee aan de Grote Prijs, dat is volgens mij twee jaar geleden. Ik vroeg steeds wanneer zijn plaat uitkwam, maar het was wachten geblazen. Ik hoorde wel demo’s en zag optredens.”

“Hij heeft het met Tussen Licht en Lucht meer dan waar gemaakt. De illustraties op de plaat zijn niet echt hiphop. Het ís ook meer dan een hiphopplaat: het is pure proza in rijmvorm op beats. Ik voorspel voor hem niet alleen een toekomst in de muziek, maar ook als schrijver van boeken; ik denk dat hij mensen gaat raken met poëzie en proza. Mijn favoriete tracks zijn Vlieger en Zo Niet Mij. Typhoon is voor mij de winnaar.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12