Static Weekender maakt het feestgangers op koninginnedag niet te moeilijk Static Weekender maakt het feestgangers op koninginnedag niet te moeilijk

“Vorig jaar hebben we de apparatuur van Anthony Rother met een kruiwagen vervoerd”

Static Weekender maakt het feestgangers op koninginnedag niet te moeilijk

“Vorig jaar hebben we de apparatuur van Anthony Rother met een kruiwagen vervoerd”

De traditionele koninginnedagweekend staat weer voor de deur. Heb je dit jaar even niet zo'n zin om je oude troep te verkopen op straat, dan kun je natuurlijk ook gaan dansen in 11. Daar houdt Static een complete weekender, met onder meer Paul Kalkbrenner, Marc Houle en Steve Bug.

“Vorig jaar hebben we de apparatuur van Anthony Rother met een kruiwagen vervoerd”

De Amsterdamse dj, producer en partyorganisator Bart Skils heeft de smaak te pakken. Hij draait zo’n beetje op elk Nederlands technofeest en scoorde onlangs samen met Anton Pieete een dansvloerhit. Hij heeft het nog het meest druk met zijn eigen feestjes. Voltt in Paradiso, Traffic in de Melkweg en Static in 11. Van dat laatste feest staat nu zelfs een complete weekender voor de deur: “De laatste zaterdag van de maand is onze vaste avond in 11, de zondag erna is koninginnenacht en de maandag koninginnedag.”

Zo simpel kan het zijn. In plaats van op een kleedje te gaan zitten met je oude troep kun je ook van 28 tot en met 30 april dansen bij onder meer Steve Bug, Marc Houle, 2000 and One en Sebo K. Er wordt natuurlijk wel rekening gehouden met het feit dat veel bezoekers op 30 april de hele dag al met een biertje in de hand door het Vondelpark gesjokt hebben voor ze bij 11 aankomen. En dus wordt het keihard dansen in de koninginnenacht en een diepere sound voor een relaxte vibe de dag erna: “Op de dertigste hebben we bijvoorbeeld Onur Özer en Mathias Kaden, op 29 april speelt Paul Kalkbrenner, toch meer opzwepende partytechno.”

Een feestje op koninginnedag vergt wel wat extra logistieke inspanningen. Hoe krijg je per slot van rekening de bagage van je artiesten van de ene kant van de stad naar de andere met een enorme oranje polonaise in de straten? “We zijn er op voorbereid. Vorig jaar hebben we een kruiwagen gebruikt om de apparatuur van Anthony Rother te vervoeren. De boot is ook een optie.”

Die kruiwagen mag Skils binnenkort ook over het strand sjorren, want Static gaat deze zomer een aantal events in Woodstock 69 in Bloemendaal hosten. Zondag 22 april was de eerste, gedurende de zomer doen onder meer 2000 and One, Shinedoe en Lauhaus de strandtent aan. De feestjes moeten vooral laagdrempelig en niet te ambitieus zijn: “De lat ligt laag”, zegt Skils, “We heffen geen entree en we hebben een breed perspectief: van dubtechno als het slecht weer is tot partytechno als het strand vol is met feestgangers.”

3VOOR12 maakt opnames op de Static Weekender. Hou de afdeling dj-sets in de gaten!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12