Solo, Gem en Roosbeef poepen een drol in je speelgoedservies Solo, Gem en Roosbeef poepen een drol in je speelgoedservies

Jonge generatie muzikanten speelt liedjes uit de Stratemakeropzeeshow

Solo, Gem en Roosbeef poepen een drol in je speelgoedservies

Jonge generatie muzikanten speelt liedjes uit de Stratemakeropzeeshow

Een jonge generatie muzikanten wekt de Stratemakeropzeeshow tot leven. Leden van onder anderen Gem, Solo en Roosbeef spelen komende zomer op het reizende kunstfestival De Parade live liedjes uit dit 35 jaar oude tv-programma.

Jonge generatie muzikanten speelt liedjes uit de Stratemakeropzeeshow

Ik poep een drol in je speelgoedservies, Liegebeest en De Kakkietrap. Welke kinderen van de jaren zeventig zijn niet opgegroeid met deze liedjes uit de Stratemakeropzeeshow? Als ze tenminste mochten kijken van hun ouders, want er werd nogal heftig in gescholden. Michiel Flamman van Solo heeft goede herinneringen aan het programma. Zo goed zelfs, dat hij maar eens iets met dit stukje Nederlandse culturele erfgoed ging doen. En zo kan het gebeuren dat hij komende zomer met bevriende muzikanten allerlei liedjes uit de Stratemakeropzeeshow achttien keer live gaat uitvoeren tijdens het reizende kunstfestival De Parade.

Onder die bevriende muzikanten bevinden zich bandleden van Solo, Gem-zanger Maurits Westerik, Roosbeef, Do-The-Undo frontman Anne Soldaat en zangeres Janne van Room Eleven. Flamman is niet meer te stoppen zodra hij begint te praten over het programma. “Jaaaa, dat waren nog eens echt goede series. Ik heb van de Stratemakeropzeeshow net het staartje meegemaakt, opvolger J.J. de Bom heb ik helemaal meegekregen. Aart Staartjes, Wieteke van Dort en Joost Prinsen speelden eigenlijk kinderen die ouderen nadeden. Dat gaf een heel leuk effect. Ze hadden fantastische liedjes en het gaf ook zo’n geweldig tijdsbeeld van de jaren zeventig. Soms was het een beetje grof, maar wel jaren-zeventig-grof. Niet zoals er nu wordt gescholden op straat.”

Naast de repetities is het gezelschap druk bezig met de aankleding van het podium voor op de Parade. De bühne moet een nostalgische seventies-sfeer moet uitademen. Flamman: “Ik kan er nog niet veel over verklappen, maar we zijn laatst wel naar het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum geweest. Daar hebben we wat oude afleveringen bekeken om ideeën op te doen. Ongelooflijk leuk om weer eens terug te zien.” Krijgt de voorstelling na de Parade willicht een vervolg? “Ik verwacht dat we dat wel gaan doen, daarvoor is het veel te leuk.” En dat circus komt dan natuurlijk ook op Lowlands? “Daar weet ik nog niets van, maar dat zou mooi zijn.”

Kunstfestival De Parade doet tussen 21 juni en 19 augustus Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht aan. Check de website van het festival voor de exacte data.

Beluister het hele interview met Michiel Flamman in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12