Programmeur Bert Dondorff verruilt Mezz voor Luxor Programmeur Bert Dondorff verruilt Mezz voor Luxor

"In Breda zat ik aan het plafond"

Programmeur Bert Dondorff verruilt Mezz voor Luxor

"In Breda zat ik aan het plafond"

In 2005 werd hij verkozen tot beste programmeur van Nederland door zijn vakbroeders. Nu verlaat hij zijn podium Mezz in Breda en gaat naar Luxor Live in Arnhem. Vooralsnog is dat een dakloze stichting, maar vanaf het eind van het jaar moeten de eerste optredens in de Luxor worden gehouden. "Ik wil meer, meer, meer."

"In Breda zat ik aan het plafond"

Programmeur Bert Dondorff verlaat poppodium Mezz in Breda en gaat vanaf juni werken voor Luxor Live in Arnhem. Vooralsnog is Luxor alleen een stichting maar vanaf december zullen de eerste proefconcerten in de oude bioscoop worden georganiseerd. De grote zaal zal 700 bezoekers kunnen herbergen en de kleine zaal nog eens zo’n 150. En dat is een tikkie meer dan Dondorff gewend was in Mezz: “Het is voor mij een enorme uitdaging. Uiteindelijk wil ik meer, meer, meer.”

Dondorff, in 2005 nog verkozen tot beste programmeur van Nederland, is inmiddels met het afbouwen bij zijn oude cluppie begonnen. Hij zegt er een mooie tijd te hebben gehad: “Maar ik was toe aan iets nieuws. Luxor wordt een heel mooie zaal. Ik zag de vacature en heb meteen gesolliciteerd.” Dondorff heeft wel een idee waarom de keuze op hem is gevallen: “De gesprekken liepen heel lekker. Er wordt een heel nieuw team samengesteld en het is dus belangrijk dat er een onderlinge klik is.”

De uitdaging zit voor Dondorff vooral ook in de kleine uurtjes: “Mezz moet iedere nacht om 2.00 uur dicht zijn. Je kunt er nooit een late dj-set doen of een nachtconcert. Mezz loopt goed, maar artistiek zat ik aan mijn plafond.” Naar een opvolger voor Dondorff bij Mezz wordt inmiddels gezocht.

Blijft de vraag: Dondorff zit vanaf juni in Arnhem , maar kan waarschijnlijk in december pas de eerste show boeken. Hoe breng je een half jaar door? “Er is nu alleen nog maar een directeur en een hoofd marketing bij Luxor Live. We moeten alles verkennen en zullen heel veel moeten brainstormen.”

Lees ook het artikel van 3VOOR12 Arnhem-Nijmegen over de nieuwe organisatie van Luxor Live.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12