LiveXS Locals Only terug op Parkpop LiveXS Locals Only terug op Parkpop

Zes Local Heroes geven korte, semi-akoestische sessies

LiveXS Locals Only terug op Parkpop

Zes Local Heroes geven korte, semi-akoestische sessies

Vorig jaar moesten de lokale gitaarbands op Parkpop het veld ruimen vanwege urban. Maar na een jaar van afwezigheid is het LiveXS Locals Only-podium weer terug op het Haagse festival. Op 24 juni spelen zes acts een semi-akoestische set op het festival.

Zes Local Heroes geven korte, semi-akoestische sessies

Na een jaar van afwezigheid weer terug op Parkpop: het LiveXS Locals Only-podium met daarop de zes populairste Local Heroes van het afgelopen jaar. Hierdoor telt het Haagse popfestival op zondag 24 juni vier podia.

Vorig jaar moesten de favoriete lokale acts van het gratis popmagazine LiveXS al het veld ruimen door de komst van het urbanpodium StageX, dat ook dit jaar weer op het festival staat. De tijdelijke verdwijning van de Local Heroes op Parkpop had te maken met gestopte subsidie. ”Die worden voor periodes van drie jaar vastgelegd en twee jaar terug waren we er voor de derde keer.” De steun voor het Locals Only-podium van dit jaar komt van sponsor Dommelsch.

Een belangrijk verschil met de vorige drie keer: de zes uitverkoren bands zullen in plaats van een volledig versterkt optreden een semi-akoestische set spelen. Behalve dat dit goedkoper is, heeft Live XS-directeur Klaas Leegwater daar een andere reden voor. “We moedigen de lokale bands juist aan hun nummers ook akoestisch in te studeren. Dat is handig voor als ze te gast zijn bij lokale radio-omroepen. Die hebben dit soort bands graag over de vloer voor optredens, maar er uitversterkt optreden gaat meestal niet.”

Van de dertig door Live XS uitgekozen bands horen er zes op 25 mei of ze op Parkpop mogen spelen. Het eerste filter van talent vindt eerder plaats. Leegwater: “Per maand krijgen we zo’n honderd demo’s binnen. De drie beste acts lichten we er steeds uit en die spelen dezelfde maand nog in Paradiso.” Uit al deze Local Heroes kiest het publiek er drie uit en voor het eerst is er een jury die puur op muzikale gronden drie acts selecteert. Leegwater: “Sommige bands trekken heel erg aan hun achterban en dat is goed. Anderen doen het juist veel te weinig. Om het geen populariteitspoll te laten worden is de jury in het leven geroepen.”

Stemmen op de lokale helden van het afgelopen jaar kan nog tot en met vrijdag via de website van Locals Only.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12