Jamie T. speelt het liefst een potje darts met Tina Turner Jamie T. speelt het liefst een potje darts met Tina Turner

"Alicia Keys of Lily Allen? Nee, geef mij maar Tina Turner!"

Jamie T. speelt het liefst een potje darts met Tina Turner

"Alicia Keys of Lily Allen? Nee, geef mij maar Tina Turner!"

Het lukt Jamie T. maar niet meisjes met mixtapes te verleiden. De Londense singer-songwriter hoopt hen in te palmen via een gebrand cd-tje. Misschien moet hij ze gewoon zijn debuutalbum Panic Prevention geven. Valt hij meer op Lily Allen of op Alicia Keys? "Nee, geef mij maar Tina Turner!", flapt hij er uit tijdens een potje darten. Een video interview.

"Alicia Keys of Lily Allen? Nee, geef mij maar Tina Turner!"

Jamie T. + Biertje + Pub = Dartbord. Dat is een optelsom die snel gemaakt is. De jonge singer-songwriter houdt inderdaad wel van een potje pijltjes gooien, al bekent hij er niet echt goed in te zijn. En dat blijkt: met een speciaal geprepareerd dartbord met interviewvragen, gooit hij nogal eens mis.

Toch is zijn debuutalbum Panic Prevention een schot in de roos. Daarop weet hij een allegaartje aan stijltjes aaneen te binden via onvervalste Cockney raps. Die 'T' bij Jamie T. staat niet alleen voor zijn achternaam Treays, maar ook voor 'Talentvol'. En voor 'Troep', afgaande op de onopgeruimde jongenskamer op de hoes. Treays: "Ach, je kunt niet alles onder controle houden. De beste manier om aan leuke herinneringen te onthouden is om de souvenirs rond te strooien."

Rondstrooien, dat doet hij ook graag met mixtapes, gebrande cd-tjes met nummers van anderen. Op zijn laatste staan ondermeer nummers van Ian Dury, The Specials en The Clash. Treays droomt er van ooit nog eens een meisje te versieren op deze ingewikkelde manier. Maar nee, beet heeft hij nooit: "Ze snappen de verborgen hints vast niet."

Anderen zouden eerder liefdesliedjes schrijven als versierpoging. Niet Treays. "Lovesongs zijn moeilijk om te schrijven, men onderschat dat vaak. Het is modieus om Phil Collins te haten, maar wat Collins wel kan is goede liefdesliedjes schrijven." Valt hij meer op Alicia Keys (die hij aanhaalt op zijn nummer Alicia Quays) of Lily Allen (waarmee hij vanwege de Cockney raps vaak vergeleken wordt)? "Nee, geef mij maar Tina Turner!", flapt hij er uit.

Volgens Treays hoeft de dronkenmans uitroep 'Fucking croissant' in het openingsnummer Brand New Bass Guitar geen belemmering te vormen voor een eventuele doorbraak in Frankrijk. Hij geeft toe dat zijn liedjes wel heel erg Brits zijn. "Maar je moet het me niet aanrekenen dat ik liedjes over Londen zing. Ik kan geen liedjes schrijven over de plaatsen waar ik nog nooit geweest ben. Ook niet over New York, omdat dat zo goed klinkt. Weet je, het is daar fucking koud in de winter...".


Bekijk het video interview met Jamie T. van Menno Visser.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12