Hollandse Nieuwe Fed By Trash zoekt eeuwige roem in de kroeg Hollandse Nieuwe Fed By Trash zoekt eeuwige roem in de kroeg

"Het is lachen om mensen tegen te komen die heel serieus met muziek bezig zijn"

Hollandse Nieuwe Fed By Trash zoekt eeuwige roem in de kroeg

"Het is lachen om mensen tegen te komen die heel serieus met muziek bezig zijn"

Neuk je Moeder, Alpenkreuzer, Four Mice and a Rat en Cockshot, het zijn de beste vrienden op de MySpace-pagina van het Leeuwardense trio Fed By Trash. Het moge duidelijk zijn: de band is A, Punk en B, heeft last van humor. En dat is mooi, want daar kan 3VOOR12 zich prima in vinden. Fed By Trash is deze week Hollandse Nieuwe.

"Het is lachen om mensen tegen te komen die heel serieus met muziek bezig zijn"

“Het is lachen om mensen tegen te komen die heel serieus met muziek bezig zijn,” zegt Jacob, van de Leeuwarder trio Fed By Trash. Vandaar dat de band er alles aan lijkt te doen om enige blijk van ambitie te verhullen. Neuk je Moeder, Alpenkreuzer, Four Mice and a Rat en Cockshot, het zijn de beste vrienden op de MySpace-pagina van Fed By Trash. Het moge duidelijk zijn: de band is A, Punk en B, heeft last van humor. En dat is mooi, want daar kan 3VOOR12 zich prima in vinden. Fed By Trash is deze week Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS FED BY TRASH?
“Punktrio met een hoop lol. Op plaat zijn we minder goed te pakken. We zijn een showbandje: een echte liveband. Verwondingen op het podium vallen mee, maar als ik moshers en crowdsurfers zie, wil ik nog wel eens meedoen. We komen uit Leeuwarden. Het gaat best goed met het hoge noorden. Er wordt veel georganiseerd en zijn veel initiatieven: veel door studenten. Je kunt er in veel kroegjes spelen. We spelen twee keer per maand en dat doen we eigenlijk zonder promotie. Alles gaat via mond-tot-mond reclame. Als mensen een leuke avond bij ons hebben gehad, boeken ze ons. Voor ons is het een mooie hobby. We spelen nu ook al soms over de provinciegrens.”


VANWAAR DE NAAM?
“Dat is gegroeid. Toen we de eerste ep hadden opgenomen, zochten we een bandnaam. Op internet kwamen we een plaatje tegen van twee kinderen op een vuilnisbelt. Eigenlijk is het slecht Engels.”


HET 3VOOR12 OORDEEL: IF YOU EAT TRASH YOU BECOME IT?

“Ik eet heel gezond. Eén keer per week eet ik patat.”


KEUZES:

JOEY OF JOHNNY?

“Ehhh… Joey denk ik. Ik ken de muziek redelijk. Ik heb ze nooit gezien. The Ramones zijn tof, maar ik heb geen voorkeur. Whatever.”


EEUWIGE KROEGBAND OF EEUWIGE ROEM?

“Eeuwige kroegband en hopelijk ooit met een uitstapje naar de poppodia.”

SNOR OF BAARD?

“Snor. In 2006 zei ik: dit wordt het jaar van de snor. Ik heb hem nog steeds. Het is een trailer trash-snor.”


WAAROM SPEEL JE?
”Omdat we het alledrie leuk vinden om te doen. Het is lachen om mensen tegen te komen die er heel serieus mee bezig zijn. Je moet het vooral leuk vinden om tot succes te komen, denk ik.”

WAAR SPEEL JE?

“Eind april. Dan doen we een tourtje Leeuwarden.”


WAAROM MOETEN MENSEN DAN NAAR FED BY TRASH KOMEN KIJKEN?
“Als je zin hebt in echt een leuk optreden. Maar dan echt leuk hè.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12