Grote Prijs: "Muzikanten zijn soms een beetje lui" Grote Prijs: "Muzikanten zijn soms een beetje lui"

Aanmeldingsperiode voor de Grote Prijs van Nederland met twee weken verlengd

Grote Prijs: "Muzikanten zijn soms een beetje lui"

Aanmeldingsperiode voor de Grote Prijs van Nederland met twee weken verlengd

De Grolsch Grote Prijs van Nederland verlengt de aanmeldingsperiode voor beginnende acts met twee weken tot vrijdag 4 mei. "We kregen veel verzoeken van bands om zich iets later in te kunnen schrijven", zegt Chris Dekker van de Grote Prijs. "Op dat gebied willen we coulant zijn."

Aanmeldingsperiode voor de Grote Prijs van Nederland met twee weken verlengd

Iedere artiest of band die nu pas heeft bedacht dat deelname aan de Grolsch Grote Prijs van Nederland voor de grote doorbraak in 2007 moet zorgen, heeft geluk. De organisatie heeft de aanmeldingsperiode van de bandcompetitie met twee weken verlengd om iedereen die nog een demo aan het afwerken is een kans te geven zich alsnog in te schrijven. Vrijdag 4 mei is nu de laatste dag waarop gitaarbands, hiphoppers, singer-songwriters en danceacts zich kunnen aanmelden

De ingreep is niet gedaan vanwege een te kort aan aanmeldingen, zegt hoofd publiciteit Chris Dekker. “Dat is het probleem niet, we hebben er al bijna duizend binnen. Maar soms zijn muzikanten een beetje lui. We kregen vorig week nog tientallen telefoontjes en e-mailtjes van bands die hun demo nog net niet klaar hebben. Het was zulk mooi weer, dus moeten ze nog een laatste track afmixen of die ene gitaarpartij moet over.”

Door de deadline met twee weken op te schuiven, lijkt de Grote Prijs min of meer toe te geven aan de vermeende luiheid. “Misschien wel, maar met zoveel verzoeken willen we best coulant zijn. Vorig jaar hebben we de aanmeldingstijd ook verlengd.” Het is volgens Dekker echter niet per se een beter idee om in het vervolg altijd maar een langere periode te hanteren. “Want dan komen al die verzoeken natuurlijk twee weken later weer binnen. Bovendien heeft iedereen dit jaar een maand langer de tijd gehad. De inschrijving begon eind februari al.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12