Aanstaand moederschap nog geen definitief einde voor Drillem Aanstaand moederschap nog geen definitief einde voor Drillem

Arjo Klingens: “Ik kwam de föhn laatst tegen bij een verhuizing”

Aanstaand moederschap nog geen definitief einde voor Drillem

Arjo Klingens: “Ik kwam de föhn laatst tegen bij een verhuizing”

Zangeres Arjo Klingens van elektronicaduo Drillem loopt momenteel rond met een mooie, ronde buik. Over een week of twee verwacht ze haar eerste kindje. Reden om de föhn en de boor van Drillem definitief aan de wilgen te hangen is dat niet, zegt ze: “Er zouden in de toekomst best dingen gebeuren onder de naam Drillem, misschien ook niet.”

Arjo Klingens: “Ik kwam de föhn laatst tegen bij een verhuizing”

“Ik ga morgen kleertjes kopen met Arjo”, liet 3VOOR12-weblogger Lady Aïda van de week ineens vallen. Pardon? Jawel: “Ik ben zwanger van een kleintje”, bekent Arjo Klingens. “Ze zeggen dat het 18 april moet komen. Het is een manneke, dat vind ik wel stoer. Ja, je krijgt zo’n mooie, ronde buik. Maar met welk programma spreek ik eigenlijk??” Zwanger dus. Gefeliciteerd! Maar hoe moet het dan met de muziek? Arjo Klingens was de laatste jaren druk met allerlei projecten. Ze was de vrouwelijke helft van multimediaduo Drillem (bekend van hun föhn/boor act), trad solo op als La Kidda en presenteerde het discussieprogramma Dizkuzz in verschillende Nederlandse popzalen.

“Met Drillem gaat het op zich goed, maar we zijn de laatste tijd niet zo actief”, vertelt Klingens. “Vorig jaar is het een beetje stil komen te liggen. Ik kwam de föhn trouwens laatst bij mijn verhuizing tegen.” De stekker is nog niet definitief uit Drillem getrokken: “Ik vind dat een beetje overdreven. Het heeft voor mij nooit als een band gevoeld. Het is echt een project. Er zouden in de toekomst best weer dingen kunnen gebeuren onder de naam Drillem, misschien ook niet. Voor mij hoeft het in elk geval niet per se live. Ik vind het leuk dat je elektronische muziek ook kunt maken zonder gezicht. Trouwens: de jongens van Funckarma zijn nu bezig een aantal tracks van Drillem opnieuw te produceren. Ze denken dat het nog vetter en nog beter kan.”

Ook als La Kidda maakt Klingens nog altijd muziek: “Ik heb opnames gemaakt met twee producers uit Berlijn. Die track komt naar alle waarschijnlijkheid in de Fifa 2008 game.” Het meest is Klingens de laatste tijd actief als manager, onder meer van Coparck: “Dat vind ik echt heel leuk om te doen. Je kunt alle kennis die je in de lopen der jaren hebt vergaard gebruiken. Nee, ik voel me niet te oud om zelf op het podium te staan, als is de urge om elke avond te spelen wel minder geworden. Het verlangen om muziek te maken niet. Ik ben benieuwd hoe dat is als ik moeder ben. Je hebt moeders die dan ineens andere hormonen gaan aanmaken.”

Beluister het interview met Arjo Klingens in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12