Sessie: Sophia in de lift van het IBIS-hotel

Intiem met Robin Proper-Sheppard

Robin Proper-Sheppard kennen we als de zanger van The God Machine. Met zijn nieuwe band Sophia tapt hij uit een rustiger vaatje. 3VOOR12 zocht hem op in het IBIS-hotel en stapte met hem voor een sessie in de lift.

Intiem met Robin Proper-Sheppard

Robin Proper-Sheppard woont nu in London, maar daarvoor bracht de Amerikaan jaren door in Brussel. Technology Won’t Save Us is het nieuwste album van zijn band Sophia. Daarop grossiert Proper-Sheppard in melancholische nummers die een prima soundtrack vormen voor vallende bladeren en kortere dagen. En hoewel je het niet zou zeggen als je hem met een brede grijns ziet staan: Proper-Sheppard is zwaar op de hand.

Fans van Proper-Sheppard kennen hem niet anders. Als zanger van The God Machine was hij ook al niet het zonnetje in huis. Toen verloor hij een bandlid aan een hersentumor.

Onlangs was Proper-Sheppard in Nederland om Technology Won’t Save Us , dat op zijn eigen label Flower Shop Recordings verschijnt, te promoten. 3VOOR12 zocht hem op en filmde een sessie in het hotel waar hij verbleef.

Op 9 december speelt Sophia in de Melkweg, Amsterdam