Sessie: Dan Sartain in de lift van Paradiso

"Mijn moeder heeft een nieuwe jas voor mij gekocht"

Dan Sartain komt uit Birmingham, Alabama in het zuiden van de Verenigde Staten. Je zou de muziek die hij maakt het best kunnen omschrijven als akoestische punk. Onlangs was hij in Nederland om zijn nieuwe album Join Dan Sartain te promoten. Eerder nam 3VOOR12 zijn solo show op in de bovenzaal van Paradiso. Ditmaal kwam hij voor het eerst met band. Wij zochten Sartain op toen hij zich warm speelde in de lift.

"Mijn moeder heeft een nieuwe jas voor mij gekocht"

Birmingham, Alabama in het zuiden van de Verenigde Staten is behoorlijk arm. Dan Sartain komt er vandaan en in zijn akoestische punkliedjes op het nieuwe album Join Dan Sartain verhaalt hij over de zelfkant van het leven. In oktober 2006 deed hij voor de tweede keer ons land aan. Met zijn band speelde hij in Paradiso, waar hij een jaar eerder solo speelde, als smakelijk intermezzo bij de show van zijn vrienden Hot Snakes.

De band waarmee Sartain ditmaal kwam speelt niet op het nieuwe album. Daarop speelt hij het meeste zelf. 3VOOR12 nodigde hem uit voor een liftsessie in Paradiso. Naast drie mooie versies van tracks van het album, laat Sartain zijn nieuwste aanwinst zien: een bruin werkmansjasje waar ’Dan’ op geborduurd is: “Mijn moeder heeft een nieuwe jas voor mij gekocht. Zij is een betere koopjesjager dan ik.”

Kijk naar (behind) closed doors met Dan Sartain.