Hollandse Nieuwe The Bullfight groeit stijlvol

"Die Kindamuzik ode past niet in ons plan"

KindaMuzik hypete het album van The Bullfight als het beste Nederlandse album van 2006. 3VOOR12 is gevoelig voor hypes en dook er meteen op: Hollandse Nieuwe van deze week was The Bullfight.

"Die Kindamuzik ode past niet in ons plan"

In 2003 kropen gitarist Thomas, basgitarist Yoram en zanger Nick bij elkaar om samen te spelen. Het bleek het zaadje voor wat drie jaar later volgens KindaMuzik wel eens het beste Nederlandse album van 2006 zou kunnen worden: One Was A Snake. 3VOOR12 is altijd wel van de hype, bombardeerde de band tot Hollandse Nieuwe en belde met gitarist Thomas.

WIE OF WAT IS THE BULLFIGHT?
"Een vrij jonge band die net haar debuutalbum heeft afgeleverd via Living Room Records. We zijn met zijn vijven, maar soms treden we op met een strijkkwartet, dat past erg goed bij de muziek. We zijn een vriendenclubje, maar zo is het niet begonnen. Het begon met de muziek."

VANWAAR DIE NAAM?
"We zijn wel Hemingway-lezers, daar komt dat thema van stierenvechten wel vaker in voor. De naam... je blijft worstelen met zo'n naam, tot je de knoop doorhakt. Wij deden het hier."

3VOOR12 OORDEEL: VERHALENDE DANDY BOMBAST
"Klopt inderdaad wel. Het zijn stuk voor stuk verhalen, zowel tekstueel als muzikaal."

HYPE OF LANGZAAM GROEIEN?
"Langzaam groeien. Dat lovende oordeel van KindaMuzik past wat dat betreft niet helemaal in het plan, hahaha. Maar misschien groeien we nog meer."

LEZEN OF MUZIEK LUISTEREN?
"Lastig, maar dan toch muziek luisteren. Ik kan wel zonder Hemingway, maar niet zonder muziek. Er is geen specifieke artiest waar ik niet zonder kan, het is de muziek zelf. Ik luister ook van klassiek tot hard."

INDEPENDENT OF MAJOR?
"Ik vind het prettig dat we muziek mogen maken zoals wij het willen. Dat is bij Living Room Records gebleken. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook een zo groot mogelijk publiek bereiken. Toch zoals het nu gegaan is."

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
"Het is noodzaak voor elke muzikant denk ik. Ik zou misschien wel ziek worden als ik het niet deed."

WAT WIL JE BEREIKEN?
"Zoveel mogelijk mensen bereiken. Ik vind het moeilijk om marktgericht te denken. Je speelt zoveel mogelijk, maar je houdt er tegelijk niet echt rekening mee wat er zou kunnen gebeuren. Je hebt ook weinig invloed op die externe zaken. Je kunt niet veel meer doen dan zoveel mogelijk spelen eigenlijk."

WAAROM MOET IEDEREEN NAAR THE BULLFIGHT?
"Omdat we live nog beter zijn dan op plaat!"

Luister naar het gehele interview dat Robert Lagendijk en Leonieke Daalder hadden met Thomas van The Bullfight.