Ane Brun, Fred Eaglesmith, El Pino en Mary Gauthier stijgen op

Hemelse reis naar de bovenste verdieping op Roots Of Heaven 2006

Dat de weg naar de hemel de lucht in wijst, daar zijn velen het wel over eens. Dat het begin van die weg tijdens Roots Of Heaven in de lift van het Haarlemse Patronaat lag, gelooft iedereen die toevallig in de lift stapte tijdens een van de sessies die 3VOOR12 er filmde.

Hemelse reis naar de bovenste verdieping op Roots Of Heaven 2006

Roots Of Heaven is elk jaar weer een heel eigenwijs en toch eigentijds rootsfestival. Met veel artiesten die ook zonder groot podium en een zware geluidsinstallatie met gemak overeind blijven.

Van Ane Brun wisten we het al. Zij deed eerder een sessie in de lift van een Rotterdams hotel. Toen was ze moe en had ze haast. En toch bleef het goed. Tijdens Roots Of Heaven werd het alleen maar beter.

El Pino & The Volunteers zijn geen onbekenden voor lezers en kijkers van 3VOOR12. We hadden ze al op het dak, in de woonkamer, in Club 3VOOR12 en in een festivalsessie. De lift kon natuurlijk niet uitblijven. En het werd een unieke sessie... In elke lift staat het, naast 'deur open'-knopje. Maximaal zo-en-zoveel personen in de lift. Ooit wel eens geprobeerd wat er gebeurt als je je daar niets van aantrekt? Dan gaat dus het alarm af. Het overkwam Pino.

Dat je niet veel meer nodig hebt dan twee gitaren en een stem, bewijst Mary Gauthier. Maar het kan altijd nog kleiner: één gitaar en een hoed kunnen een lift ook de weg naar boven wijzen.

Bekijk allevier de sessies.