Hollandse nieuwe The Polar Exploration Ship kiest voor de Noordpool Hollandse nieuwe The Polar Exploration Ship kiest voor de Noordpool

“Wij zijn ook op een ontdekkingsreis”

Hollandse nieuwe The Polar Exploration Ship kiest voor de Noordpool

“Wij zijn ook op een ontdekkingsreis”

De wrakstukken van van vier gebroken bands spoelden aan op eenzelfde verlaten eiland. En omdat één van die stukjes, Selwyn Slop (ex Incense), niet anders kon dan muziek maken, raapte hij de andere stukjes op en bouwde een nieuw schip om zijn muzikale zoektocht te kunnen voorzetten. Niet gek dat The Polar Exploration Ship doorleefd, volwassen en toch ook nog fris klinkt.

“Wij zijn ook op een ontdekkingsreis”

WIE OF WAT IS THE POLAR EXPLORATION SHIP? The Polar Exploration Ship, amper een jaar oud en toch al het geluid van een volwassen band. Niet heel vreemd als je kijkt naar de losse onderdelen: leden van Burma Shave, Mashed Potatoes, Incense en Kingster vonden elkaar in hun zoektocht naar een nieuwe versie van het oude geluid waar ze zo van houden. De band is weg van "seventies rock" en dat hoor je. Toch klinkt het actueel, hoor je soms even het frisse van een pure popband als The Sheer. WAAROM DIE NAAM? Drummer Lennart: "Onze zanger, Selwyn, is gefascineerd door poolstreken. Koude witte gebieden, daar houdt hij van. We wilden iets doen met Polar, maar die naam wordt al gebruikt. In het woordenboek stuitten we op de officiële term voor poolexpeditieschip: Polar exploration ship. Dat is eigenlijk precies wat deze band ook is: een schip is een eenheid waar verschillende individuen samen moeten werken, elkaar nodig hebben, anders wordt het niks. Ook het beeld van een groep mensen die van een warm gebied naar een onbekende koude streek, op ondekkingsreis. Wij zijn ook op ontdekkingsreis en proberen het warme van de jaren zeventig te combineren met het killere jaren negentig." NOORDPOOL OF ZUIDPOOL? Selwyn: "De Noordpool. Ik weet niet waarom. Op de Zuidpool heb je pinguins, maar ik ga toch voor het noorden." VS OF ENGELAND? Selwyn: "De VS heeft me muzikaal het meest geïnspireerd, gevormd." HERMAN BROOD OF ANDRÉ HAZES? Selwyn: "Hazes. Ik heb wel geprobeerd in het Nederlands te zingen, maar het beviel niet. De liedjes lenen zich er wel erg goed voor, maar het werd heel erg zoetsappig." WAAROM MAAK JE (MAKEN JULIE) EIGENLIJK MUZIEK? Selwyn: "Ik kan niet zonder. Het bloed dat door mijn lichaam stroomt is muziek, zo simpel is het." WAT HOOP JE ERMEE TE BEREIKEN? WAT STREEF JE NA? Selwyn: "Het liefst de wereld veroveren natuurlijk." HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF (DE BAND) UITGESTIPPELD? Selwyn: "Het is hard werken. Je moet jezelf blijven verbazen muzikaal gezien, blijven oefenen." WAAROM MOET IEDEREEN THE POLAR EXPLORATION SHIP GAAN HOREN? Selwyn: "We spelen op 30 december in Den Bosch, Plein 79. Dat wordt een waaaaaaaanzinnig goed optreden. Daarom dus!"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12