3VOOR12.TV heeft je nodig!

Word ook videoreporter

3VOOR12 is vanaf 8 september ook wekelijks op Nederland 3 te zien. Het wordt een programma van en voor liefhebbers. Oftewel: doe mee met 3VOOR12.TV !

Word ook videoreporter

Als het goed is weet je ervan, vanaf 8 september is 3VOOR12 wekelijks op de late vrijdagavond van Nederland 3 te zien met 3VOOR12.TV. De passie voor popmuziek die we van de website 3VOOR12.VPRO.NL proberen af te laten stralen, zal ook het belangrijkste kenmerk zijn van de tv-uitzending. Fans, journalisten en andere muziekliefhebbers selecteren en becommentariëren de beste clips, concerten, sessies en ander uniek materiaal. Maar ook de artiesten staan centraal. Zij geven een kijk in de keuken. Ze leggen zich bloot in interviews en laten 3VOOR12 toe in kleedkamer, oefenhok en huis. In de zaal, op het podium, achter de coulissen, 3VOOR12 is van de partij.

3VOOR12 is van en voor liefhebbers. Dat is het ook het idee van het wekelijkse televisie-programma. En daarom hebben we jullie nodig. Ook jullie kunnen als presentator van 3VOOR12 optreden. Jullie kunnen op basis van een actuele aanleiding beelden uit de archieven (sessies, concerten, clips) van 3VOOR12 met jullie uitleg en /of liefdesverklaring naar voren halen.

Je mag het over een artiest hebben, je mag het over een specifiek concert of sessie hebben, maar je mag het ook ruimer opvatten. Bijvoorbeeld: in de week dat Nighttown dichtgaat mag je ook laten weten dat je daar van baalt omdat je nu nooit meer mooie concerten als die van X op Motel Mozaique kunt zien. Dan is dat een mooie aanleiding om die artiest te draaien.

Wat we van je nodig hebben?

Een videofragment van maximaal 40 seconden met daarin het volgende

1) Zeg wie je bent. Bijvoorbeeld:

"Hoi, hier Ernst de Groot uit Waalwijk."

2) Geef een actuele aanleiding waarom we de archieven van 3VOOR12 induiken.

Bijvoorbeeld:

"31 september komt het nieuwe album van X uit."

Of:

" Vorige week was Y het hoogtepunt op het Supergras-festival. Het regende pijpestelen, maar het kon de groep geen bal schelen."

Of:

"De zanger van Z stapte vorige week uit de band. De groep zal nooit meer hetzelfde zijn."

3) Leg uit waarom je de groep waar je aandacht voor vraagt goed, belangrijk, bijzonder of wat dan ook vindt. Bijvoorbeeld:

"Waarom ik naar dat nieuwe album uitkijk, is omdat X elke plaat weer weet te verrassen. Elke keer omarmen ze weer een nieuw genre en ze doen dat nooit geforceerd. het klinkt nooit gek, het klopt altijd. Ik ben benieuwd waar ze nu weer mee aankomen."

Of:

"Eén van de hoogtepunten in het 3VOOR12-archief is voor mij de sessie van Y op Lowlands 2005. Er mochten maar 20 mensen aanwezig zijn bij de sessie en ik was er één van! Het was bijzonder omdat de zanger met een been in het gips van een sprong op het podium de sessie helemaal zittend moest doen en omdat de bandleden van Magic Numbers naast me stonden!

Of:

"Z is voor mij zo belangrijk omdat het de eerste groep was die me liet zien dat er ook nog een wereld buiten ons dorp was. Ik zat in de put en het optimisme van de nummers haalde me eruit. Ik dacht bekijk het allemaal maar. Ik neem een walkman en een cd van Z mee en ga naar de stad. Dat heb ik met succes gedaan. En daarom is het uiteenvallen van de groep voor mij triest nieuws.

Of zoiets. Het mag ook heel anders. Maar probeer er iets persoonlijks van te maken, of probeer een statement te maken, het moet natuurlijk meer worden dan 'ik vind het gewoon leuk'. Probeer te doen alsof je iemand persoonlijk toespreekt, doe het met overtuiging, dit is je kans om anderen ook voor je favoriet warm te laten lopen, het moet wel tv worden!

O.K.

Maar waar neem je die maximaal 40 seconden mee op?

Dat mag van ons van alles zijn. Het mag met de videorecorder van je vader, het mag met je eigen hippe nieuwe telefoon, het mag met de webcam op te computer. Dat is aan jou. Zorg alleen wel dat het geluid goed is en dat je zelf goed in beeld komt!
Dan heb je het opgenomen, wat dan?

Wij hebben helaas (nog) geen hypermodern video upload platform. We vragen daarom om de video te mailen naar 3VOOR12.TV@Gmail.com als je de video niet kan mailen stal hem dan ergens en laat het ons even weten. Het kan overal, van You Tube tot Google Video, maar het meest hebben wij er nu aan als je hier Blip.tv voor inzet. Omdat ze daar niet alleen in flash werken, maar je de video ook als behoorlijk goede kwaliteit download kunt aanbieden. Die kunnen wij dan weer binnenhalen.
www.blip.tv

Dus: zorg dat je je video op Blip.tv (of ergens anders) geplaatst krijgt (het is even uitzoeken, maar je moet er wel wat voor doen ;-)), geef de 'tag' 3VOOR12.TV mee en mail ons de link waar we je bijdrage kunnen zien naar 3voor12.tv@vpro.nl

De beste inzendingen halen de Nederland 3 uitzending, maar de rest doet het ook niet voor niks, want we zijn aan het kijken of het een idee is om die inhoud ook in de 3VOOR12 programmering op digitale tv te verwerken. We vinden het een goed idee, maar dan moeten jullie wel veel gaan sturen ;-) !

Struin door 3VOOR12 op zoek naar de artiesten waar we video van hebben (want dat is natuurlijk wel essentieel ;-))

En als je iets te melden hebt over Sophia, The Klaxons, Hackensaw Boys, Razorlight, Sufjan Stevens, Noisettes, Long Blondes of Two Gallants, dan helpt ons dat, want daar gaan we zeer waarschijnlijk aandacht aan besteden!

We rekenen op jullie!