Goud Graven: Jamie Lidell, Maximo Park en James Ruskin

DJ Bart Skils stelt zijn ideale muziekavond samen uit het 3VOOR12 archief

Zaterdag 29 oktober draait Bart Skils op het Amsterdam Dance Event. Als organisator en host van de Voltt en Traffic events is hij een bekende in de dance scene. Maar deze dj is bepaald niet eenkennig, naast de vanzelfsprekende dance zijn er ook behoorlijk wat gitaarbands te horen op de ideale muziekavond van Bart Skils.

DJ Bart Skils stelt zijn ideale muziekavond samen uit het 3VOOR12 archief

Bart Skils mag dan vooral bekend staan als dj, zijn muzieksmaak is veel breder dan dance alleen. Skils: "Elektronische muziek is natuurlijk mijn werk, maar daarbuiten ben ik ook een muziekliefhebber. Daarom heeft mijn ideale muziekavond twee zalen: een voor elektronica en een met bandjes." Het kostte Skils weinig moeite om zijn favorieten uit het 3VOOR12 archief te kiezen.

Zaal 1:
1. Jamie Lidell live op Lowlands 2005
"Eigenlijk moet hier Richie Hawtin staan. Zijn sets worden nooit opgenomen, dus hij staat niet in het archief maar hij is een van de pioniers, een van de grondleggers van de techno. Hij is mijn eerste keus en echt een absolute must op dit lijstje.
Nu kies is voor Jamie Lidell hij is ook een van de absolute pioniers op het gebied van elektronica met bovendien een fantastische live show."

2. James Ruskin live op Traffic 2003
"Een van mijn Traffic heroes. Samen met Regis trouwens, allebei hebben ze regelmatig gespeeld op een van onze Traffic avonden. Ze behoren tot mijn favoriete artiesten. Zowel als live artiest als producer zijn ze allebei erg goed."

Zaal 2:
3. Maximo Park live op Lowlands 2005
"Dit is echt een goede band, ik luister erg veel naar hun albums. En ik ga Maximo Park de komende twee weken zien in de Melkweg. Daar kijk ik naar uit!"

4. The Libertines live op London Calling 2002
"Erg jammer dat deze band uit elkaar is. Ook zeker een van mijn favoriete albums. Ik ben wel erg benieuwd naar het optreden van Babyshambles. Ik zou naar ze gaan kijken in Paradiso afgelopen zaterdag, maar dat ging helaas niet door. Eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want ik moest zelf om elf uur draaien en nu konden we tenminste rustig opbouwen."

5. The Rakes live op London Calling 2004
"Eigenlijk had ik graag de Pixies gezien, maar daar kan ik niet uit kiezen. Dat is namelijk mijn all time favorite! Ik heb ze dit jaar nog gezien op Lowlands. The Rakes ga ik binnenkort ook zien in de Melkweg. Dat wordt ook leuk."