Peter Pan Speedrock komt met cover album

Oude helden worden geëerd op Speedrock Chartbusters Vol. 1

Met een beetje mazzel ligt al tijdens Lowlands het gloednieuwe cover album van Peter Pan Speedrock in de bakken. En hoewel de tracklisting nog onbevestigd is, staat één nummer er in ieder geval níet op; Ace Of Spades van Motörhead.

Oude helden worden geëerd op Speedrock Chartbusters Vol. 1

Peter Pan Speedrock komt binnenkort met de cover-cd Speedrock Chartbusters Vol. 1. Op deze cd zullen, anders dan je zou verwachten, echter geen covers staan van AC/DC en Motörhead. Peter van Elderen van Peter Pan: "Die bands worden in al onze recensies al genoemd, het werd ons snel duidelijk dat we dat dus beter niet konden doen."
Hoewel de tracklisting nog niet helemaal rond is, komt Peter's favoriet er in ieder geval op te staan. Van Elderen: "Dat is Can't Stop Me van The Loved Ones. Of Bad Fun van The Cult. Die is ingezongen door Köfte van de Duitse psychobilly band Mad Sin. Dat is helemaal te gek geworden. Hij is zonder meer een betere zanger dan ik. Wel fijn om van zo iemand te horen dat ook ik beter ben gaan zingen."

Als het een beetje meezit zal de CD bij het optreden van de band op Lowlands al te verkrijgen zijn. Mocht dat niet lukken dan zul je naar de officiële presentatie op 30 augustus in De Effenaar moeten, waar onder andere ook The Spades zullen spelen. Maar om nog even op Lowlands terug te komen; wat kunnen we daar verwachten? Van Elderen: "Dat we goed spelen. Er staat al niet zoveel rock, dus ik denk dat iedereen die een beetje gitaarminded is wel naar de Golf zal komen."

Als extra zal Peter Pan Speedrock op Lowlands misschien vergezeld worden door beelden van crashende auto's, de man van 6 miljoen en veel live-beelden. Dit alles verzorgd door de vj's van Roadburn. De nog niet bevestigde tracklisting van de cover-cd is als volgt:

Attitude (Misfits)
Sailor Man (Turbonegro)
Bad Fun (The Cult)
Can't Stop Me (The Loved Ones)
Beer For Breakfast (Blood On The Saddle)
The Creeps (Social Distortion)
Rock and Roll (Led Zeppelin)
Live Fast, Die Young (Elvis Hitler)
Goofy's Concern (Butthole Surfers)