Haagse YouBox Top 10 van 2012

Welke artiesten werden het meest beluisterd in 2012?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind vorig jaar wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke 10 acts uit de Haagse regio het afgelopen jaar het meest beluisterd zijn geweest.

De Haagse YouBox 2012 Top 10

10. Lyssa - 'The Galaxy Sessions' 

De garagerockband Lyssa wist tijdens de Haagse Popweek zo'n goede indruk te maken dat de EP 'The Galaxy Sessions' veelvuldig beluisterd is geweest in de Haagse YouBox. Hierdoor is de band wekenlang in de Haagse YouBox Top 5 te vinden geweest en in week 43 is zelfs de nummer 1 positie bereikt. Mede hierdoor verdient de band plaats nummer 10 in het jaaroverzicht.

7. Bombilate - 'Demo'

Ook Bombilate wist tijdens de Haagse Popweek indruk te wekken door hum optreden in de Zwarte Ruiter. De demo genaamd 'Demo' is wekenlang in de Haagse YouBox Top 5 te vinden geweest. De hoogste positie werd in week 42 bereikt.

 

 
Het videoclip '1973' van The Deaf is afkomstig van het album 'Toot, Whistle, Plunk Boom!' en komt uit het jaar 2011. Mede door de vele clubtours en festivaloptredens zoals Schollenpop, zorgde ervoor dat de videoclip veelvuldig in de diverse Haagse YouBox top 5 lijsten te vinden is geweest. Van het afgelopen jaar verdient '1973' de zesde plek.

5. Woot - '#1'
Onlangs is het album 'Son Of A' aan de Haagse YouBox toegevoegd, maar die komt niet terug in dit jaaroverzicht. De vijfde plek is voor het album van Woot uit 2009: '#1'. Het trio heeft dit jaar mogen optreden op het Reeperbahn Festival en heeft ook een aantal optredens in Marokko gedaan. Lees hier de eindejaarssessie wat wij met hen hebben gehouden.

4. Roadkill - 'Land Of The Dead'
Roadkill kwam met het album 'Land Of The Dead' binnen op de hoogste positie in week 40. De band doet al zo'n kleine 20 jaar mee met hun metalmuziek. Wij durfden het aan om het album te recenseren welke geproduceerd is door Serge Naberman (bekend van de band Rebelstar). Het album is wekenlang in de Haagse YouBox Top 5 te vinden geweest en eindigt op de vierde plek in deze top 10 van 2012.
 

 2. No Reply - 'Tangled In The World'

Geen band is afgelopen jaar zo vaak terug gekomen in de Haagse YouBox Top 5 als No Reply. We kunnen even niet terug vinden hoe vaak de band niet op nummer 1 is geweest, maar in week 25 kwamen ze daar voor het eerst. Net niet vaak genoeg beluisterd om als nummer 1 te eindigen in het jaaroverzicht, maar een tweede plek is ook een zeer mooie prestatie.

1. De Kraaien - 'USBekistan'
Geen Haagse act die de afgelopen tijd meer in de media is geweest dan De Kraaien. Met het uitbrengen van de videoclip en single 'Ik vind je lekker' is de formatie act niet van de radio af te slaan en inmiddels is het nummer flink aan het stijgen in de charts. In de Haagse YouBox 2012 Top 10 is niet 'Ik vind je lekker' te vinden, maar de EP 'USBekistan'uit 2011. De EP is zo vaak beluisterd, ook door de vele optredens in zowel de regio, als ver daar buiten, zowel op de radio, als op de tv, dat het niet anders kan dat de De Kraaien het hoogste van het hoogste hebben behaald in het jaaroverzicht. Gefeliciteerd!

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.