BKS17: De nacht in duiken met Joey Purp

Philly-rapper geeft alles

Best Kept Secret was ooit stellig: dit is een múzíékfestival, zonder nachtprogramma en zonder gekkigheid. Vandaag de dag loop je gerust langs lallende meisjes die ‘Wonderwall’ meeblèren op het nieuwe - ietwat geforceerde - karaoke-podium, even verderop zie je hoe het helemaal ontspoort bij de coole rock ’n roll-hangar (met een crowdsurfende biljarttafel?!) en in Stage Three klinkt tot 4 uur beukende house van Kornél Kovács en Denis Sulta. Alleen het hiphopfeestje op Stage Five wil niet helemaal ontbranden.

Nou ja, behalve bij Joey Purp, de rapper uit Chicago uit de hoek van Vic Mensa en Chance The Rapper. Met zijn hit ‘Girls @‘ – met een kale beat die van The Neptunes had kunnen zijn – krijgt hij iedereen aan het dansen. Zelf springt hij het hoogst in de lucht. Op andere tracks klinkt hij als Tyler The Creator, met duistere beats waarover zijn stem steeds over slaat. Intenser nog is ‘Morning Sex’, een soort oldschool Kanye-track, waarbij hij zijn ogen dichtknijpt terwijl hij rapt dat hij aan beide kanten van het straatleven stond, dat hij zag hoe vrienden werden vermoord terwijl anderen juist moorden pleegden. ‘If you knew what I’d seen, you’d be traumatized.’ Je ziet dat hij het meent, dat hij die pijn nog altijd kanaliseert alsof het hem gisteren nog overkwam. Even later laat hij weer zien hoe dankbaar hij is om nu híér te staan, en niet op de hoek van de straat.

HET MOMENT:
Zelf beseft hij ook wel hoe goed hij is: nergens neemt hij een adempauze. Na elke track plooit zijn gezicht zich in een dikke zelfvoldane grijns, en hij ziet dat het publiek óók alles geeft, omdat hij alles geeft. Daarom duikt hij bij het laatste nummer het publiek in, om high fives uit de delen en iedereen even in de ogen te kijken. De muziek van Joey Purp mist soms de identiteit en hooks om door te groeien tot hiphop-klassiekers, maar wat een heerlijke show.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12