3voor12 Utrecht

Ben Forte wint Amsterdamse Popprijs 2019

Utrechtse rapper/songwriter laat vijf bands achter zich

De Utrechtse rapper/songwriter Ben Forte heeft op vrijdag 15 november de Amsterdamse Popprijs 2019 gewonnen. Behalve Forte, de enige solo-act, stonden ook de bands La Nique, Gutnic & The Galaxy, MOLLY, VALENTINO. en Minor Citizen in de finale in De Melkweg. Van dat zestal zijn ook MOLLY en VALENTINO. afkomstig uit Utrecht. 

De Amsterdamse Popprijs bestaat al 24 jaar en biedt jaarlijks dertig acts de kans om zich via vijf voorrondes, twee halve finales en een finale te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. Eerdere winnaars zijn onder andere TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators, Yori Swart en vorig jaar WIES. Als winnaar krijgt Ben Forte onder andere een waardecheque van €500, een sessie bij Rockstone Sessions, opnametijd, repetitieruimte bij Q-Factory, coaching, diverse optredens en workshops.

Ben Forte debuteerde in maart met de single ‘Bellen’ en kwam in juli met het zomerse ‘Hooked’ als opvolger. Vorige week verscheen zijn laatste single ‘Ochtendzon’. 2019 is een goed jaar voor de jonge rapper/songwriter: hij stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, speelde meer dan 25 shows tijdens het reizende muziekfestival Popronde en was in september te zien op festival VOOR//AAN in Utrecht.

Op zaterdag 30 november is Ben Forte te zien in Cinema in Amsterdam, tijdens het eindfeest van de Popronde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12