De Machine #36: Waarom ging de Zwarte Cross door het stof?

Achterhoeks festival tooit zijn terrein al jaren met prikkelende bordjes

Het was bepaald niet het eerste jaar dat Zwarte Cross zijn hele terrein vol hing met grappige, lompe en soms zeer prikkelende spreuken. Dit jaar ontstond er wel een rel over, want het Achterhoekse festival zou racistisch zijn en geen respect hebben voor de islam. Het meest opvallende aan de hele rel: de Zwarte Cross ging door het stof. En dat terwijl het festival dit concept - waarin alles en iedereen op de hak genomen wordt - toch al jaren met overtuiging voert. De Zwarte Cross is immers de plek waar je alles en iedereen lekker op de hak mag nemen, toch?

Verder was het smullen deze week voor Machine-volgers. Rapper Cardi B gooide een Excel sheet online met al haar festival fees van de zomer. Ze kwam zelf al snel tot de conclusie dat dat een slecht idee was, maar de screenshots waren al gemaakt. Voer voor duiding! En we haken nog even aan bij de Grapperhaus rel. Niet om uit te leggen dat de minister volkomen lariekoek verkoopt, maar om eens iets serieuzer in te gaan op de stelling die je ook steeds vaker verdedigd ziet: xtc moet gewoon legaal worden.

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze podcastserie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier op Spotify. Hier als RSS feed.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12