Burial gaat nóg meer voor ambient op nieuwe EP

Mysterieuze producer maakt soundtrack voor nog legere straten dan anders

Er zijn niet veel producers waar zo'n cult om heen hangt als om Burial. De Britse producer doet nauwelijks interviews, houdt zijn identiteit voor zichzelf, heeft pas na een paar albums één slecht belichte foto online gezet en doet tegenwoordig niet eens meer aan aankondigen. Opeens is er een nieuwe EP, met onregelmatige periodes ertussen. In december vorig jaar kwam er na drie jaar weer iets nieuws uit, nu een paar maanden later is er al een opvolger: twee nieuwe tracks die eind mei op vinyl verschijnen.

Op 'Subtemple' en 'Beachfire' schuift de dubstep producer nog meer naar ambient dan op zijn laatste EP. Zachte ruis, geknisper, een eenzame vocal en af en toe opeens een synth die van veraf aanzwelt: meer sfeer dan een liedje, maar nog steeds bloedmooi. Burial was altijd al goed voor soundtracks voor nachtelijke wandelingen in slapende buurten, nu heeft hij er gemaakt voor een compleet verlaten stad. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12