DTRH19: Zéro points voor LP

Amerikaanse Eurovisie-wannabe wil dolgraag nog een hit

In 2015 spreidde LP’s Lost On You zich als een olievlek uit van Griekenland over de rest van (voornamelijk Oost-) Europa. Een echte ramp was dat niet, best een leuk popliedje zelfs. Maar haar show vandaag? Die is behoorlijk rampzalig te noemen. Natuurlijk is het lastig als iedereen voor één hitje komt, maar de afgewezen Eurovisie songfestival-pitches die de zangeres vandaag laat horen zijn lastig te verteren.

Zingt ze nou echt de exacte melodielijn van Bonnie Tyler’s I Need A Hero? Heb ik die folky falsetto zanglijn afgelopen vakantie niet gehoord in een Oekraïense club? En zingt ze nou echt Hit me baby, one more time? Laura Pergolizzi gooit overduidelijk alle popregisters open om nog zo’n Oost-Europese hit te kunnen scoren. Je moet wat, als al je echte pophits zijn doorverkocht aan artiesten als Rihanna en Christina Aguilera.

Niet dat Oost-Europese popliedjes niet goed kunnen zijn. Maar als je met je ogen dicht het gevoel hebt dat je de terugblik van de eerste halve finale van Eurovisie 2016 aan het kijken bent, is er wat goed mis. Als je vervolgens je ogen opent en een Bob Dylan uit de jaren ’70 met een ukelele de handjes van links naar rechts ziet laten gaan, dan ben je blij dat Amerika geen onderdeel is van Europa.

HET MOMENT
Je zou denken ‘Lost On You’. Maar het publiek is zo verlamd door de Oosterse jam en het stukje ‘Paint it Black’ dat er compleet willekeurig doorheen komt, dat zelfs de hit niet weet te vallen. Lieve Duncan, waar was je?

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12