3voor12 Utrecht

Jonge punkband No Brains debuteert met het felle ‘Teenage Terrorists’

Single klinkt alsof hij rond 1980 is uitgebracht

Na de postpunk revival lijkt nu ook punk(rock) opnieuw op te leven. In Nederland is Hang Youth een belangrijk boegbeeld en ook het Rotterdamse Pig Frenzy en het Utrechtse PIZZA KNIFE laten zich gelden met felle en korte liedjes. Sinds een aantal maanden steekt in onze provincie de nieuwe punkband No Brains zijn hoofd boven het maaiveld uit. Er is dan ook genoeg om boos over te zijn in de hedendaagse maatschappij. Vorige week heeft de band zijn eerste single ‘Teenage Terrorists’ uitgebracht.

We zagen het jonge viertal (de leden zijn rond de 16 à 17 jaar) in juni tijdens hun allereerste liveshow op de Utreg Punx-avond in dB’s. In echte punk traditie had de band een paar weken voor het optreden nog maar drie nummers, maar speelden ze die avond vol bravoure bijna een half uur vol, voor voormalige punks van meer dan 40 jaar ouder.

‘Teenage Terrorists’ (met de toepasselijke ondertitel ‘Demo.1’) duurt 1.51 en klinkt alsof het rond 1980 is uitgebracht, maar past ook prima in de huidige tijd. Het nummer begint met een lekker kloppende bas, waarna er al snel roffelende drums en een rauwe gitaar bijkomen. De zanger rekt zijn stembanden zover mogelijk op om zijn felle teksten te declameren. De teksten zijn direct en concreet: “Teenage Terrorists killing for fun. Teenage Terrorists screaming at their mum. Teenage Terrorists looking for weed. Teenage Terrorists roaming the streets”.

‘Teenage Terrorists’ is opgenomen door Arjan Spies (The Kik, Mark & the Spies, The Kryng en meer) in Studio Teepdek. No Brains was de afgelopen weken al te zien in dB’s en op festival Left of the Dial en, gezien hun engagement, wellicht ook bij woonprotesten of klimaatmarsen. Het punkhart zit in ieder geval op de goede plek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12