3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: The Analogues

Geluk is niet te koop, een Beatles-show wel

Terug in de tijd met The Analogues, een Beatles tributeband. Maar niet zo maar een tributeband, The Analogues is een band die met de orginele 'Beatles'-instrumenten speelt en probeert het werk te spelen dat de Beatles zelf nooit op het podium ten gehore brachten.

Met uiterste voorzichtigheid worden de vintage instrumenten op het podium geïnstalleerd door de roadies, dit zijn de dure instrumenten en je zou niet willen dat iemand ze om laat vallen.

The Analogues zijn mannen van een zekere leeftijd die het geluid van de Beatles op bizarre wijze na weten te bootsen. Dat komt omdat de band zich de vaak zeldzame instrumentaria van de Liverpoolse act kan kan veroorloven. Hoe? Dat maakt niet uit want The Analogues kijk je naar een geslaagde versie van Bying the Band.

Populair zijn ze zeker want de band staat voor een menigte enthousiaste mensen. In het publiek wordt er weemoedig meegezongen met 'Lucy In The Sky With Diamonds' en natuurlijk met hun hit 'Penny Lane'. De mensen die luidkeels meezingen staan er vooral om de 60's te herleven. De nostalgie van de authentieke instrumenten is wat deze band zo uniek maakt. Unieker dan elke andere tribute band (en is dit wel een tribute band te noemen)

Tributeband of niet, The Analogues doet het authentieke geluid herleven. En dat is speciaal. 

Het moment: De band verwelkomt de oorspronkelijke Analogue Jan van der Meij, die het veld moest ruimen vanwege gehoorschade. Ondanks zijn gehoorschade was hij met koptelefoon te zien op het podium. Een feestje. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12