steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Feng Suave is een beetje te veel Feng Shui

Interessante slow burners trekken optreden niet uit het slop

Feng Suave uit Amsterdam wordt gefront door twee Daniels. Daniel De Jong en Daniel Leonard Elvis vertegenwoordigden vorig jaar een bescheiden internethype toen hun eerste materiaal veelvuldig gestreamd werd. Behalve een korte verschijning op Grasnapolsky 2018, kennen we de heren nog niet uitgebreid in het Oosten. De opening van het Valkhof Festival is geen kleine eer en dus ook een goed moment om de ontwikkelingen van Feng Suave even te peilen.

Feng Suave staat te boek als een duo, maar komt op het podium meer over als een band en dat doet de formatie geen kwaad. De zang van De Jong snijdt prettig door de synths en laidback gitaar van de heer Elvis. Het publiek neemt de zeer ontspannen tunes hartelijk in ontvangst. Deze mellow liedjes zijn uitermate geschikt voor een broeierige namiddag als deze. De timing van de band is in die songs opvallend goed in orde. Gedanst wordt er, ondanks het ingebouwde uptempo-moment, echter nauwelijks. Het publiek is uiteraard nog niet warm gedraaid, maar er liggen ook oorzaken in het optreden.

De jongens staan erbij alsof ze zo van het Waalstrand zijn gerold en de urgentie lijkt wat te ontbreken. De uitstraling van sweatpants, een bassist op sokken en wijd zittende shirts past anderzijds ook wel bij de sensuele en funky muziek. Het is wat te harmonieus, wat te kalm, te Feng Shui. Maar het helpt het optreden ook niet als de vaart er wat wordt ingezet. Het publiek en de eigen energie van de band blijven achter. Daar kan zelfs de uitstekende zang van De Jong, op dat moment niks aan veranderen.

HET MOMENT:
‘Sink Into the Floor’ is een uitstekende track van begin tot eind, die wordt opgepikt door de binnenlopende Valkhofbezoekers. Het is echter niet meer genoeg om het optreden, dat al lang en breed is weggezakt, nog te verheffen tot een memorabel moment.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland