3voor12 Gelderland

Nederlandstalige rockmuziek voor kinderen slaat aan in China

Nieuwe China-tour voor (deels Gelderse) rockband Hippe Gasten

Het zal je maar gebeuren als Nederlandse kinderrockband: je krijgt een e-mail uit China met de vraag of je op een internationaal festival wilt komen spelen. Het overkwam Hippe Gasten, een band met muzikanten uit Brabant en Gelderland. Wat volgde is een succesvolle tournee door Beijing, Shanghai, Chengdu en nog meer grote Chinese steden in het voorjaar van 2017. Op 3 januari 2018 vliegen de mannen opnieuw naar het Verre Oosten voor een tweede tournee. Zanger Jon van Hippe vertelde daar vanmorgen over op 3FM.

De organisatie van het internationale kinderfestival Hand in Hand China deed onderzoek naar kindermuziek in de wereld en benaderde de rockband uit Nederland. ‘Toen ze ons mailden konden we het niet geloven, maar na een telefoontje bleek het serieus: we gingen naar China’, zegt Jon van den Elsen, zanger van Hippe Gasten.

In mei en juni 2017 deed de band tien professionele shows – soms voor 2000 man publiek – in vijf Chinese steden, samen met de Amerikaanse band Lucky Diaz. De liedteksten worden ondertiteld in het Chinees. In januari treedt Hippe Gasten op in 3 Chinese steden: Nanjing (1 show, 5 januari), Hangzhou (2 shows, 6 januari), Shanghai (3 shows, 7 januari). Voor de edities in april en mei 2018 is Hippe Gasten ook al geboekt.

Over Hippe Gasten
Hippe Gasten bestaat ruim 12,5 jaar en bestaat uit Jon van den Elsen (zang) uit Erp, Daan Koch (gitaar) uit Eindhoven, Richard Wallenburg (basgitaar) uit Nijmegen, Björn van den Boom (drums) uit Nijmegen en Maurice Cramer (toetsen) uit Arnhem. De band treedt op in theaters, op scholen en op alle festivals waar ouders met hun kinderen komen (o.a. Zwarte Cross). Verwacht geen kleuterdeuntjes, maar een echt rockconcert met gillende gitaren, pompende drums en veel interactie met de kinderen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12