steun 3voor12
3voor12 Gelderland

John Lennon Bus doet Nederland aan

o.a. 18 juli in Apeldoorn i.s.m poppodium Gigant

In Leeuwarden, Den Haag en Apeldoorn gaat jong poptalent de grootste mobiele studio van Europa in, om in één dag een nummer te schrijven, op te nemen én een videoclip te maken.

Deze zomer doet de John Lennon Educational Tour Bus drie Nederlandse steden aan. Deze bus is een state-of-the-art mobiele audio- en videoproductiestudio en maakt het voor jonge muzikanten mogelijk professionele muziek- en video-opnames te maken binnen één dag.

In de VS tourt de bus al jaren langs scholen, festivals en conferenties. De Europese versie was voor het laatst in Nederland in 2014. Popsport wilde dit bijzondere project weer naar Nederland halen en dat is mede door  steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Pinkpop Jan Smeets Award 2018 mogelijk geworden. De tour ziet er als volgt uit:

In de steden Leeuwarden, Den Haag en Apeldoorn gaan jonge individuele talenten / (oud-)Popsport deelnemers, die nog nooit met elkaar muziek hebben gemaakt, ’s-ochtends vroeg de bus in. Onder begeleiding van drie ervaren Lennon Bus producers/engineers wordt uit het niets een nieuw nummer geschreven en opgenomen. Een afsluitende videoproductie maakt ook nog deel uit van het programma.

Tijdens de aansluitende post-productiedagen bekwamen Popsporttalenten en -technici zich, samen met de crew van de bus,  in het mixen en editen van zowel audio als video. De Lennon Bus is daartoe uitgerust met de nieuwste hardware en software. De Popsportlocaties die de Lennon Bus deze zomer aandoet, maken deel uit van een Europese promotour. 

Meer informatie over het programma wordt de komende wekend bekend gemaakt via www.popsport.nl. Bekijk de resultaten van de tour in 2014 in deze playlist op YouTube.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland