3voor12 Overijssel

Scram C Baby & Canshaker Pi in Metropool Hengelo

Vader en zoon samen op het podium

Tekst & foto’s: Ton Hudepol

Na acht jaar stilte is er eindelijk weer een nieuwe plaat van Scram C Baby, genaamd ‘Give Us a Kiss’. Het lange wachten wordt beloond. Deze langspeler ontving maar liefst vijf sterren van De Volkskrant, en we weten allemaal dat je een uitzonderlijke prestatie moet leveren om voor deze krant vijf sterren bij elkaar te spelen. Dat belooft wat voor deze avond in Het Paradijs.

Natuurlijk hoort bij een nieuwe plaat ook een nieuwe tour. Vanavond is Hengelo aan de beurt. Zanger John Cees Smit heeft zijn zoon Willem Smit meegenomen, die op zijn beurt zijn band Canshaker Pi heeft meegenomen. Niet helemaal toevallig, want beide bands hebben getekend bij het Excelsior-label.

Je zou misschien denken dat dit vaker gebeurt, maar de heren vertellen dat het pas de tweede keer is dat hun bands op dezelfde avond het podium delen. Metropool heeft daarom een leuke actie bedacht: vaders mogen samen met hun zoon op één kaartje dit dubbelconcert bijwonen. Maar niet alleen voor vaders en zonen is het een mooie avond, want iedereen geniet met volle teugen.

Scram C Baby trapt af. Het schuurt, het zweet, het wringt… 26 jaar bestaan ze nu, maar volgens velen zijn ze nu op hun top! Dan volgt Canshaker Pi. Rake hooks en sterke melodieën. Wat een energie hebben deze gasten op het podium. De band heeft de laatste twee jaar maar liefst drie albums uitgebracht. Het is goed te merken dat ze die liedjes heel graag willen laten horen. Al met al is het een heerlijke avond met een flinke dosis fuzzy garagerock… Lekkerrr!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12