3voor12 Gelderland

Versoepelingen cororamaatregelen: wat doen de Gelderse poppodia vanaf 26 juni?

Vierde stap in het openingsplan

Het kabinet kondigde een paar weken geleden aan dat - gezien de terugloop in besmettingscijfers en het toenemend aantal gevaccineerden - de vierde stap in het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni ingaat.

Onder meer horeca en culturele instellingen mogen 26 juni weer volledig open. De anderhalve meter afstand blijft verplicht, tenzij er gewerkt wordt met coronatoegangsbewijzen. Bij coronatoegangsbewijzen is 100% van de bezoekerscapaciteit toegestaan. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het openbaar vervoer, op stations en vliegvelden en in het voortgezet onderwijs.

Welke regels gelden er bij de Gelderse poppodia vanaf 26 juni?

Luxor Live - Arnhem
De komende shows in Luxor Live vallen onder Luxor Live in de Steigers. Daarbij kan het publiek zittend genieten van shows op 1,5 meter, maar er geldt geen beperking meer op het aantal bezoekers. Ook mondkapjes kunnen af. Voor evenementen in Luxor is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Gigant - Apeldoorn
Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig en er wordt verzocht 1,5 meter afstand te houden. Op dit moment is het niet nodig om een vaccinatiepaspoort of negatieve coronatest te tonen voor toegang tot GIGANT. Indien in de toekomst vaccinatiepaspoorten of een negatieve coronatest verplicht worden, worden kaartkopers tijdig geïnformeerd.

Doornroosje - Nijmegen
Het Nijmeegse poppdium gaat werken met Testen voor Toegang voor de meeste shows. Dat betekent dat je je voorafgaand aan een show gratis laat testen en met een negatief testbewijs en een ticket naar binnen kunt. Vanaf 1 juli kun je ook met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs naar binnen.  

Bij 1,5 meter concerten houd je 1,5 meter afstand en zit je op een stoel. De capaciteit is beperkt, maar er is geen toegangsbewijs in de vorm van bijvoorbeeld een test nodig. Bij deze concerten is het dringende advies om een mondkapje te dragen in Doornroosje. Bij Testen voor Toegang shows opent Doornroosje op volledige capaciteit en is afstand houden en een mondkapje niet nodig. Je moet dan wel een test doen voorafgaand aan het evenement. Hier lees je hoe dat allemaal in z’n werk gaat. 

DRU Industriepark - Ulft
Per zaterdag 26 juni zijn culturele activiteiten toegestaan in DRU met maximaal 100 bezoekers in de zaal. Reserveren is verplicht, ook bij de gratis toegankelijke events. Bezoekers dienen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, huishoudens uitgezonderd. Mondkapjes hoeven vanaf 26 juni niet meer gedragen te worden. Vooraf testen is niet nodig voor toegang.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12