Donna Blue zoeft in de nacht over de snelweg

12van3voor12-talent lanceert Cruisesque nieuwe single

Wie zijn lievelingsliedjes graag Lynchiaans of Badalamentiaans noemt? Die zou ook Julee Cruise weleens op een voetstuk mogen zetten, de zangeres die met haar zijdezachte stem een mierzoete en tegelijkertijd spookachtige melancholiek meegaf aan de soundtracks van Twin Peaks en Blue Velvet. Haar stemgeluid was van enorme invloed op bijvoorbeeld Beach House en Lower Dens, maar ook ons Nederlandse 12van3voor12-talent Donna Blue.

Zij bedienen zich van datzelfde gevoel op de nieuwe single ‘Get Away’. Stel dat David Lynch een film zou maken over verdwaald zijn op de snelweg (…), dan zou dat ook wel deze videoclip kunnen zijn.

‘Het nummer gaat over een nachtelijke autorit’, laat de band weten, ‘en proberen te ontsnappen uit een sleur of een moment van verveling. Het is de stem in je hoofd die je vertelt dat het OK is om even weg te glippen van alles. Wij denken dat het een goed nummer is om te luisteren tijdens een lange autorit, om te draaien op een grijze zondagmorgen, of om bij weg te dromen terwijl je in een haardvuur staart.’

Kijk hier de show van Donna Blue op het Song van het Jaar-festival terug en check hier meer Hollandse Nieuwe. Donna Blue speelt dit weekend op Grasnapolsky.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12