Donna Blue is filmisch en mysterieus op nieuwe single

'Desert Lake' vertelt het verhaal van een verdwaalde kunstenaar

In een parallel universum waar het altijd de jaren ’60 is, is Serge Gainsbourg gecast als James Bond. Verdwaald sjokt hij op zijn paard in zwart-wit door het Wilde Westen, vergezeld door Nancy Sinatra (gespeeld door Jane Birkin). Ze zijn omringd door oneindige zandvlakten en je weet niet waar ze vandaan komen of naartoe gaan. De regisseur van deze film is de liefdesbaby van Jean-Luc Godard, David Lynch en Sergio Leone.

Ja, op je netvlies? Wat hoor je erbij? Het zou zomaar in de buurt kunnen komen van 'Desert Lake', de nieuwe single van onze Nederlandse Serge Gainsbourg en Jane Birkin – 12van3voor12-talent Donna Blue. De single is het resultaat van een weeklange opsluiting – vooruit, met slaappauzes thuis – van het 60s pop-duo. ‘Voor dit nummer hebben we ons echt een week samen in de studio opgesloten. We hebben erover gepraat, eraan gewerkt en erover nagedacht tot we in slaap vielen.’ De videoclip is samengesteld uit stock-archiefmateriaal uit de jaren ’40 en ’50 en lijkt op een lange, mysterieuze intro van een Spaghetti (/Baguetti?) Western in een woestijn.

Voor de tekst raakten ze geïnspireerd door een quote van Henry James: ‘We work in the dark, we do what we can, we give what we have. Our doubt is our passion and our passion is our task. The rest is the madness of art’. ‘Je werkt in het donker: niemand ziet wat er schuilgaat achter iets wat je uitbrengt of maakt. Met elke kunstvorm, eigenlijk. Je ziet alleen het eindresultaat. Er is altijd wel een moment waarop je denkt, wat ben ik aan het doen? Waar slaat dit op? Je gaat erover twijfelen, maar daar moet je doorheen. We wilden het filmisch laten klinken, als een soort soundtrack. Een mysterieuze sfeer geven. We wilden er dan ook een verdwalende tekst bij. Het gaat over iemand die verdwaalt, of zich laat meeslepen in alle twijfel die het maakproces met zich meebrengt en dan ook afhaakt als het moeilijk wordt.' Ter muzikale inspiratie luisterden ze veel naar Nancy Sinatra. 'Dan wordt het al snel een James Bond-achtige soundtrack.’

Dit najaar doet Donna Blue een clubtour in Spanje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12