3voor12 Utrecht

Ronald Visser maakt nieuwe evergreen met ‘We Gaan Allemaal Viraal’

Utrechtse rasmuzikant blikt terug op intelligente lockdown

De coronacrisis heeft al tot tal van culturele uitingen geleid en waarschijnlijk zullen er nog veel volgen. Nu we vandaag de eerste stappen op de roadmap naar een weer iets normalere situatie zetten, komt de Utrechtse rasmuzikant Ronald Visser met een doldwaze, doch intelligente terugblik op de intelligente lockdown van de afgelopen maanden: ‘We Gaan Allemaal Viraal’.

Visser heeft zijn sporen verdiend in de legendarische Utrechtse sixties-formaties The Comedown en The Daxls en was de spil in het psychedelische folkcountry-gezelschap The Faraways. De Utrechtse journalist Jerry Goossens noemde hem ooit “het grootste Utrechtse talent dat nooit is doorgebroken”. Visser is door producer Erny Green gevraagd om mee te doen aan diens project ‘Vuurland C19 Sessions', waarbij Utrechtse zangers in de Vuurland Studio een solo-opname doen die op camera wordt vastgelegd. Speciaal voor deze sessie schreef Visser een Nederlandstalig lied over de coronacrisis. Omdat het lied zo goed en treffend was, vond Green dat ze dit tijdsdocument vast moesten leggen als single met videoclip.

Over de sessie vertelt Green: “Als Ronald Visser eenmaal voor de deur staat is het te laat. De muzikale gekte rolt als een tsunami het trappetje af de studio in. De afgelopen twee jaar werkte ik met Ronald aan twee albums, waarvan het tweede, uiterst geniale album nu zo ongeveer af is. Ik weet dat er veel echte muziekliefhebbers zijn die er enorm naar uitzien dit album te kunnen horen. Gelijk hebben ze.
 
Speciaal voor deze ‘Vuurland C19 sessie’ vroeg Ronald Cor van Ingen (bassist voor o.a. Spinvis, Speed 78 en tal van andere projecten) om Duo CoRonald te smeden. Het resultaat is een heerlijke muzikale en literaire trip door Corona Country jaren ‘70. De nieuwe evergreen heet ‘We Gaan Allemaal Viraal’. Ik zeg dan ook: ‘Laten we Drs. P. vooral nooit vergeten’, maar ik zeg ook ‘Lang Leve Dominee GVD’.


Op ‘We Gaan Allemaal Viraal’ hoor je Ronald Visser op zang, gitaar en Hammond-orgel en doet Cor van Ingen bas, drums en achtergrondzang. De video van het nummer is gemaakt door Remko Dekker en bestaat onder andere uit opnames van de sessie, beeldmateriaal van Utrecht in coronatijd en de onvolprezen Sjef van Oekel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12