steun 3voor12
3voor12 Utrecht

COLOR BONES komt met eerste single van mini-album Vermillion

Release-show op vrijdag 2 november in dB’s

COLOR BONES bestaat sinds september 2016, toen de vier bandleden besloten om samen een nieuwe band te beginnen. Binnen een jaar waren er al drie singles en speelde de band zijn eerste shows, waaronder een optreden bij Club 3voor12 Utrecht. Op vrijdag 2 november komt het eerste mini-album uit, met als titel Vermillion, waarvan vandaag de eerste single ‘Different Shape’ is verschenen.

Het geluid van COLOR BONES wordt gekenmerkt door stuwende drums, heftige synths en zagende gitaren. De band laveert ergens tussen eigentijdse indierock en new-wave, maar laat ook horen dat hun muzikale roots in de nineties liggen. De teksten van COLOR BONES zijn vaak een situatieschets van een herinnering of belevenis die indruk heeft gemaakt. Zo gaat ‘Different Shape’ over berouw na een incident, waarna de aanstichter op zijn knieën moet.

Hoewel de band het zelf over een mini-album heeft, telt Vermillion acht nummers die zijn opgenomen in verschillende studio’s in de provincie Utrecht. De release-show van Vermillion is op vrijdag 2 november in dB's, waarbij de support wordt verzorgd door DJHAGY.

‘Different Shape’ is vanaf vandaag op Spotify, Deezer & Apple Music te beluisteren. Bandcamp, soundcloud en andere online-diensten volgen op 2 november, als de hele plaat uitkomt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht