3voor12 Zeeland

'Vlaanderen boven' op Steenworp 2018

Finale met hoge kwaliteit krijgt harde winnaar

Het Vlaamse Our Common Sence gaat een drukke zomer te gemoed. Als winnaar van Steenworp staan er ineens verschillende nieuwe optredens in de agenda en wint de band studiotijd. Het was een close-call maar de metalband ging er met de hoofdprijs vandoor.

In een drukke De Pit in Terneuzen bleek de finale een van hoog niveau. Seamy Licene beet het spits af met vrolijke surfpop en veel energie. De Belgen hadden veel fans mee gemomen. Het was tijdens hun set gezellig druk voor het podium. De band maakte weinig fouten.

Ook het Brabantse Mourning Dawn kon overtuigen. Hun “Kenstington met ballen” muziek heeft mooie gitaarloopjes en veel melodie. Als kritiek zei de jury later dat de nummer wat veel op elkaar leken. Iets meer variatie dus, mannen.

Uit Utrecht komt Risky Roads, alle bandleden volgen een opleiding tot muzikant en dat hoor je. Het is zo strak als een snaar. De band mixt het beste van Melissa Etheridge en Alannah Myles tot een ronkend blues rockend geheel. Op een fijn zomers festival kan deze groep goede zaken doen.

Our Common Sence blaast als laatse iedereen van de sokken met een mix van post-hardcore en metalcore. De jury laat zwaar meewegen dat de band de zaal goed meekrijgt. Er is een bescheiden moshpit maar vooral de oprechtheid en bevlogenheid van zanger Thomas De Wispelaere doet veel. Zijn cleane zang kan nog wat beter, maar zijn grunts komen werkelijk uit zijn tenen. Al met al een terechte winnaar. We zien de band zeker terug op Weitjerock, The Road To Graauwrock en de Vestrock Rally. Een act op in de gaten te houden. Zodat je later kunt zeggen: “ik zag ze al op Steenworp, daar hebben ze oog en oor voor talent.”

De avond, en het seizoen, werd afgesloten door de zwoele klanken van Samora. Deze reggae band had z’n eigen palmbomen meegenomen en zorgde op de eerste echt mooie dag van het jaar voor de juiste muzikale omlijsting. Dansen en feesten, stilstaan was geen optie bij deze fijne special act. Tot in december, voor een nieuwe ronde Steenworp.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12