BKS19: De eerste kip, de eerste show, Best Kept start met Angie McMahon

Australische overdonderd door de opkomst

Er klinkt applaus in het bos. Zojuist is de eerste portie sticky chicken wings over de toonbank gegaan. Natuurlijk is dat een open doekje waard! Dat er maar vele zullen volgen. En terwijl de meeste mensen rustig een plekje zoeken op de camping, staat het nieuwe podium Seven al vol voor Angie McMahon. Wie? Een Australische die eerder al eens met een negenkoppige soulband optrad, maar die hier vandaag als indietrio aantreedt.

Erg veel naam heeft ze nog niet, en dat weet ze zelf ook wel. Des te charmanter hoe ze overdonderd is door de afgelopen zaal tegenover zich. ‘Yeah yeah yeah yeah!’, gilt zelfs iemand met overdreven gevoel voor knaldrang. Het wordt een soort running gag gedurende het half uurtje dat McMahon gegeven is.

Niet dat haar muziek zelf nou zo uitbundig is. Helemaal niet zelfs. Ze speelt een cover van Neil Youngs ‘Helpless’ die de toon zet, doet poëtisch verslag van een slechte date en verhaalt in ‘Pasta’ over de miserabele toestand waar ze als dolende single in verzeild geraakt was. De slaapkamer een puinhoop, de poes nierproblemen, zij een kater als gevolg van te lang in de kroeg hangen. Een goedkoop pastaatje dan maar? Het is de slimme tempoversnelling die het liedje kracht geeft, en die van McMahon een dame met pit maakt in plaats van een zeikerd. Die glimlach gaat er de rest van de dag ook niet meer vanaf.

HET MOMENT:
Wacht even, voelen we daar het drijvende podium zachtjes deinen? Heel licht hoor, je kunt er moeilijk zeeziek van worden. Maar als bij dit bescheiden optreden de golfslag al te voelen is, hoe moet dat dan wel niet gaan als er het festival echt in beweging komt?

Klik hier voor de video-opname van de 3fm/3voor12-sessie van Angie McMahon. 

Volg Best Kept Secret op de voet met ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12