ESNS18: Leafs heeft de toekomst

Jongste artiest van het festival geeft misschien wel de meest overtuigende show

‘Ik ben een jongen, net zestien geworden en soms beland ik in een situatie waar ik niet weet wat ik moet kiezen. Dat noem je een dilemma.’ Bij zo’n beetje elke artiest zou zo’n aankondiging net te kneuzig zijn, bij Leafs is het eigenlijk juist leuk. Hij is namelijk echt een jongen die net zestien geworden is. Hij is getekend op Noah's Ark, en heeft al meer R&B-  en hiphopanthems op zijn naam staan dan menig artiest die al wat langer mee loopt.

Piepjong, en dus nog wat onwennig op het podium?
Totaal niet. Sterker nog, het valt te bezien of er iemand een betere hiphopshow gaat geven vanavond. Lachend laat hij de zaal 'Leafs Sensei' scanderen en als je zo op het podium staat, kom je daar zelfs als zestienjarige mee weg. Weinig artiesten die zijn autotune zo goed beheersen als Leafs vanavond. Het ene moment jut hij het publiek schreeuwend op, een tel later croonet hij alweer door zijn vervormer. Ondertussen zingt hij te jong te zijn om de club in te komen, en natuurlijk heel veel over meisjes.

En het zogenaamd altijd lastige publiek?
Vooraan is het dringen tussen de kids, die alles mee schreeuwen en uiteindelijk zelfs een enorme pit vormen. Goed, zo’n bende pubers die elkaar gek draaien. Maar iets naar achter staat het toch ook echt rijen dik vol bezoekers die minstens twee keer zo oud zijn als Leafs, stuk voor stuk met een enorme grijns. De jeugd heeft de toekomst, helemaal als de jeugd zo’n enorm goede show geeft.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12