3voor12 Leiden

Werfpopvoorpret: VENHILL

Leids talent in Leidse Hout

Werfpop heeft dit jaar een aantal acts geprogrammeerd met Leidse roots. Daar zijn wij als Leidse tak van het bekende nationale platform voor (alternatieve) popmuziek natuurlijk enthousiast over, want Leiden is behalve een Museumstad en Monumentenstad ook wel degelijk een Muziekstad. Wij bieden jullie dan ook graag een stukje Werfpopvoorpret, met vandaag: VENHILL.

Iets ten oosten van het centrum van Leiden, langs de Romeinse Limes, klinkt de sleazy psych(o)punk van dit jonge viertal. Opgericht in 2014 heeft hun talent, energie en conservatoriumopleiding hen al diverse prijzen opgeleverd. "De energie in de band is heel lekker en dat stralen we denk ik ook uit." Vuige grungeriffs, manische uithalen en raggende punkbeats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho.

Met de Grote Prijs van de Bollenstreek 2017 op zak en deelname aan de Popronde 2018 in het vooruitzicht is 2018 een mooi jaar voor VENHILL. Vorige maand nog presenteerden zij hun nieuwe single 'Altersolution' met videoclip. Die liet maar weer zien wat de band allemaal in huis heeft.

VENHILL ragt, spuugt, duwt en trekt alle kanten op zonder focus te verliezen. En altijd met een grote glimlach. Psychedelische uitstapjes met melancholische melodieën worden afgestraft met rauwe refreinen, gemaakt om keihard mee te schreeuwen. En zo verheugen wij ons nu al op hun optreden op Werfpop 2018!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12