St. Tropez is terug van weggeweest met dreunende single Down

Dit nieuwe puzzelstukje van St. Tropez' universum gaat bij ons in premiere

Begin 2016 heette Go Back To The Zoo ineens St. Tropez en gingen ze naar eigen zeggen ‘écht doen wat ze willen.’ Nu is de band, eindelijk, weer terug. ‘We hebben ons een tijdje bewust teruggetrokken, we wilden met echt iets vets terugkomen.’ En dat moment is nu hier: de eerste single van hun volgende EP heet Down en gaat vandaag bij ons in première.

De poppy hooks van weleer zijn officieel weg, daarvoor in de plaats is er nu snelle, ruige garage. Dreunend, dravend  met een speels bovenlaagje. In deze zin sluit het nieuwe nummer perfect aan bij de video waar de wind het zand in rechte lijnen naar rechts waait, terwijl de gedaantes van St. Tropez de volledige video onafgebroken een gat graven. ‘Bij dit soort muziek verwachten mensen vaak een rockidee. Sigaretten tussen de lippen geklemd en zonnebrillen op. Maar onze video’s zijn minimalistisch, conceptueel en kil.’

Deze zeer kenmerkende beeldtaal is slechts een onderdeel van het universum dat St. Tropez creëert. Dit universum nemen zij in mei mee naar een pop-upstudio. Vier weken, zeven dagen per week en acht uur per dag lang zullen de mannen bivakkeren in de Amstelpassage van Amsterdam. Hier zullen zij de meest uiteenlopende dingen organiseren: niet alleen ter ere van het album, maar bovenal ter ere van het muzikantzijn. St. Tropez is dus terug van weggeweest: en hoe.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12