3voor12 Gelderland

Jo Goes Hunting, Freez, DFG en Symphony of Fire nieuw bij De Nieuwe Oost

Acts zijn gescout en geselecteerd door rapper Sticks en toetsenist/gitarist Rocco Hueting van De Staat

Indieband Jo Goes Hunting, hiphop-act DFG, urban singer-songwriter Freez en geluidsfenomeen Symphony of Fire gaan samenwerken met De Nieuwe Oost, het onbegrensde productiehuis voor talentontwikkeling in Oost-Nederland. De vier acts zijn gescout en geselecteerd door Junte Uiterwijk (rapper Sticks van hiphopcollectief Opgezwolle) en toetsenist/gitarist Rocco Hueting van rockgroep De Staat, de twee nieuwe curatoren van De Nieuwe Oost.

De Nieuwe Oost helpt alle vier acts een zelfstandige beroepspraktijk als maker/muzikant op te bouwen. De acts krijgen van het productiehuis de ruimte om te experimenteren en vernieuwing op te zoeken. Over langere termijn wordt gewerkt aan optredens, releases, voorstellingen, co-producties en andere creatieve uitingen. De muzikanten worden artistiek gecoached maar ook bijgestaan in hun zakelijke bedrijfsvoering en marketing.

Jo Goes Hunting
Rocco wil graag werken met Jo Goes Hunting: de band laveert tussen indierock en jazz met oneven ritmes, catchy hooks en maniakale geluidsexplosies. Rocco: ‘Ze zoeken echt de grenzen op, en dat levert telkens weer een volkomen ander geluidsbeeld op. Maar wel met een heel eigen stempel.’ De band gaat bij De Nieuwe Oost experimenteren met nieuwe vormen voor hun live-show, artistieke ontwikkeling en een nieuw album.

Freez
De Zwolse zanger, rapper en songschrijver Deniz, alias Freez, is benaderd door Sticks. ‘Freez heeft een hiphop-achtergrond, maar schrijft tegelijkertijd onaards mooie subtiele liedjes vol donkere, soulvolle romantiek.’ Nu koerst Freez af op een nieuw album waarop hij zijn geheel eigen sound laat horen.

DFG
DFG zijn de Zwolse rappers Rapid, Nester, Spegt, Zero en Maki, plus producer Guapgod. Sticks: ‘Enorm getalenteerde gasten, zowel als rappers maar ook met hun beats en video’s.’ Het collectief doet dit jaar mee aan de Popronde en wil zich de komende tijd artistiek verdiepen en werken aan nieuw materiaal en een nieuwe live-show.

Symphony of Fire
Symphony of Fire uit Deventer is een overdonderende live-act die met gasexplosies, vuur, en bliksemschichten muziek maakt. De act gaat werken aan een nieuwe live-festivalshow met composities van verschillende artiesten als uitgangspunt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12