3voor12 Groningen

Fotoverslag Van Groningse Bodem-sessie @ Usva

Knusse sessie met veelbelovend talent

De vierde Van Groningse Bodem-sessie ooit is een feit. Intiemer en kleiner dan de vorige in VRIJDAG, maar op muzikaal vlak net zo verrassend en intrigerend. Mart Eerens, Anne Jan Toonstra en Marit Nygard waren als een vis in het water en zorgden voor een paar mooie momenten. 

De eerste set is voor Mart Eerens. Voor de gelegenheid heeft hij in slechts twintig dagen contrabas leren spelen. Die korte tijdspanne is echter duidelijk geen probleem, als de basloopjes soepel lopen terwijl hij zingt. Percussie en gitaar maken het geheel compleet en zorgen voor een aanstekelijk folky geluid. 

Een groot contrast met de tweede show van Anne Jan Toonstra. Zijn nieuwe album Rough Sleeper Rising Star is meer gestoelt op klassieke elementen. Ingenieuze pianomelodiën zijn de ruggengraat van zijn composities. Daarmee wordt een serieuze toon aangeslagen die de luisteraar dwingt om geconcentreert te blijven. De virtuoziteit van Toonstra's pianospel, aangevuld met mooie cello-partijen, zorgen er daarmee voor dat je de tijd even vergeet. 

Het is aan Marit Nygard om de eerste VGB-sessie in de Usva af te sluiten. Een klassieke thuiswedstrijd met fans van het eerste uur op de eerste rij. Vrolijk, ongedwongen en vooral lachend weet ze met haar teksten iedereen die in gedachten was weggedreven weer op de grond te krijgen. Een kleine stroomstoring vult de sympathieke chaos op het podium mooi aan.

Al met al was het een gevarieerde avond met meerdere muzikale hoogtepunten. We zijn de Usva erg dankbaar dat we dit programma hebben mogen hosten, en we hopen snel weer met nieuwe sessies te komen! 

Foto's: Rohan Hoeksma

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12