Vrijdagmiddagplaylist: Kompakt in 50 tracks

Keulse hofleverancier van melodieuze dansvloermuziek

We leven in een vluchtige tijd. Wie vandaag bovenaan de playlist staat, kan morgen zomaar vergeten zijn. Maar juist daarom zijn mensen met een steady visie zo belangrijk. Mensen die jaar in jaar uit hun neus volgen en de beste muziek die ze tegenkomen uitbrengen op hun label. Daarom gaan wij ons voor je in de beste en meest toonaangevende labels van het moment verdiepen. Gewoon, in een simpele Spotify-playlist. We begonnen met het legendarische elektronicalabel WARP en verplaatsen onze focus nu naar Keulen.

 

In de dertig jaar dat elektronische muziek de toon zet op de Europese dansvloeren, is vrijwel geen label zo constant aanwezig geweest als het Keulse Kompakt. Met een gespecialiseerde platenzaak als uitvalsbasis heeft Kompakt een eigen stijl ontwikkeld die relevant blijft tussen alle golven aan subgenres en trendsmaken. Twintig jaar geleden zette het de toon met huisartiesten als Wolfgang Voigt en Michael Mayer, een decennium geleden zette het de toon met artiestenalbums van artiesten als The Field en Gui Boratto, vandaag is het nog steeds relevant met producers als Kolsch, Dauwd en ons eigen Weval. Kompakt levert niet alleen effectieve melodieuze dansmuziek, maar heeft ook een zwak voor wat ze zelf ‘pop ambient’ noemen, kalme thuisluisterelektronica die op de een of andere manier toch vaak op liedjes gebaseerd is. Een extra lange vrijdagmiddagplaylist deze week, want hier is Kompakt Records in 50 tracks.

Meer vrijdagmiddagplaylists? Check ze hier allemaal, met lijstjes van WARP Records en Dead Oceans, punkliedjes om bij te huilen en de ideale playlist voor in de sauna. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12