Van sterrendom in Bangladesh naar het pluche in Den Haag

Kijk terug: GroenLinks-Lijsttrekker van de Toekomst Niels van den Berge in 3voor12 Radio

In de aanloop naar de verkiezingen komen de Lijsttrekkers van de Toekomst langs in 3voor12 Radio: politici jonger dan 35 die een grote kans maken om na 15 maart in de Tweede Kamer te komen. Maar ja, is een grote kans wel genoeg? De klimaatexpert én ster van een satirische tv-show in Bangladesh, Niels van den Berge, wordt bij GroenLinks namelijk ook wel Niels net-niet genoemd omdat hij jarenlang nét niet verkozen werd. Één keer had hij zelfs slechts 17 voorkeurstemmen nodig. Maar na zijn vlammende betogen over de Groene Doorbraak die hij wil forceren en het volledig terugdraaien van de cultuurbezuinigingen door GroenLinks kan het toch bijna niet meer mis gaan voor hem?

Kijk hier terug hoe Niels aan de tand wordt gevoeld door Roosmarijn over xtc, een dienstplicht voor jongeren en waarom hij denkt dat Emile Roemer van de SP ook wel een goede premier zou zijn.

De volgende lijsttrekker die langskomt is Henk Nijboer van de PvdA op 6 maart. Laat een vraag voor hem achter op 3fm.nl of in de 3FM app. Alvast even voorbreiden? Lees hier (een samenvatting van) alle standpunten van de grote partijen over popmuziek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12