steun 3voor12

Betalingsproblemen rond eerste Kasteel-concert Broederliefde

MIM Productions ging over budget en betaalde rekeningen niet

Het afgelasten van het Kasteel-optreden van Broederliefde is de schuld van productiebedrijf MIM Productions. Dat zegt het managment van Broederliefde in een verklaring. Broederliefde trekt zich terug uit het stadionconcert en verplaatst het evenement naar Ahoy op 22 september. 

Op Facebook is te lezen: 'Na Broederliefde & Friends 2017 is gebleken dat MIM Productions, de producent van het evenement, vorig jaar flink over het afgesproken budget is gegaan. Nader onderzoek bracht vervolgens aan het licht dat veel partijen door MIM Productions onbetaald zijn gelaten. Achter de schermen hebben de leden van Broederliefde overleg gevoerd met de producent om de ontstane tekorten aan te zuiveren.

Broederliefde: ‘Na een grondige evaluatie van het concert van vorig jaar, hebben we alsnog besloten niet meer met het bedrijf te willen samenwerken. We bieden onze excuses aan voor de ontstane situatie en doen ontzettend ons best om de ontstane problemen zo veel mogelijk te beperken. Onze fans staan daarbij altijd voorop en we weten zeker dat we er in september alsnog een enorm feest van gaan maken met zijn allen.’

MIM Productions wil tot nu toe geen commentaar geven op de ontstane situatie, en ook niet op de beschuldigingen aan hun adres. Eerder vandaag werd al duidelijk dat er naast betalingsproblemen ook een probleem was met de vergunning. Die stond namelijk niet op 2 juni - de datum waarvoor kaartjes verkocht werden - maar voor 1 juni.

De politie Rotterdam reageert gepikeerd op een artikel van RTV Rijnmond van gisteren, waarin Broederliefde manager Lorenzo Jonathas de zwarte piet naar de politie schoof. 'Het lijkt erop dat zij al langere tijd wisten dat het evenement niet door zou gaan, om redenen die niets met de gemeente of politie te maken hebben. Om dan de schuld toch bij de politie neer te leggen, is onprofessioneel.' De manager van Broederliefde ontkent tegen 3voor12 dat hij RTV Rijnmond te woord gestaan heeft.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk