ESNS18: Dakota, hypnotiserend en aanstekelijk

Vrouwelijk viertal dompelt de Marathonzaal onder in dromerige pop

Zweverige melodieën, een stevige ritmesectie en krachtige zang, dat is Dakota. De groep hypnotiseert de Marathonzaal drie kwartier lang met heerlijk dromerige pop. Kwalitatief hoogstaand, maar bovenal met veel plezier en overtuiging gebracht.

De groep lijkt blij verrast met het toegestroomde publiek en is vastberaden de mensen niet teleurgesteld de zaal te laten verlaten. Alle registers worden opengetrokken en er wordt een complete show neergezet. Het geluid van deze band leunt op een stevige ritmesectie, waarover de gitaarpartijen speels en lichtvoetig dansen. Het zorgt voor een eigenzinnig geluid waar je zo op wegdroomt. Met 'Icon' heeft de band ook nog een echte hit in huis.

Het beste aan deze show is echter het plezier dat de band zelf aan het optreden beleeft. Vooral zangeres Lisa Brammer heeft de tijd van haar leven en dat is een lust voor het oog. Die aanstekelijke blijheid maakt Dakota leuk, heel leuk.

Hebben we tegenwoordig niet genoeg van dit soort zweverige pop?
De formule van deze band is verre van vernieuwend maar dit viertal brengt nummers die makkelijk in het gehoor liggen. Combineer dit met het overtuigende optreden en je hebt een band die absoluut wat toevoegt aan het muzikale landschap. Het is dan ook niet verassend dat Dakota inmiddels ook in het buitenland aardig aan de weg timmert. Diverse festivals boekten deze act al.

Oke tof, wat mogen we nog van deze groep verwachten?
De band brengt later dit jaar een album uit en speelt vanavond alvast een van de nieuwe nummers. 'We hopen dat jullie het leuk vinden. Zo niet, dan klappen jullie maar gewoon.' Aan de reactie van het publiek is helemaal niets geforceerd. Het nieuwe materiaal wordt gewaardeerd. Dakota borduurt hier voort op het reeds beproefde recept, en dat mogen ze wat ons betreft nog wel even volhouden.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12