3voor12 Gelderland

4df19: Fusion Cooking met Komodo

Ebben en Bombrini trakteren het Valkhof op een smakelijke mix aan stijlen

“Dit is tofoe-muziek”, moppert een bezoeker naast mij. En je zou zijn opmerking precies zo negatief kunnen opvatten als bedoeld. Maar strikt genomen is tofoe natuurlijk een ingrediënt dat al eeuwen lang gebruikt wordt in de Aziätische keuken en pas de laatste decenia opgang maakt in de Westerse keuken. Een echt “fusion-ingredient” dat de gewoonlijk zo platgeslagen Hollandse keuken van een aangename Oosterse twist voorziet.

In het geval Komodo is de tofoe de door Gino Bombrini (wat een lekker bekkende naam heeft die man eigenlijk, daarvan alleen al loopt het water je in de mond) bespeelde Bouzouki, een Grieks-snaarinstrument. Het geeft de toch al dansbare folkrock-met-oosterse-invloeden van de band rond de heren Bombrini en Tommy Ebben een zelfde exotische twist als tofoe de Hollandse  keuken.

Dat de heren en dame, de altijd blij stuiterende Janneke Nijhuijs a.k.a. Miss Fuzz heeft bass-duties, het van een exotisch instrument moeten hebben om hun muziek te kruiden is echter een misvatting. De routiniers weten hoe ze een lekker swingende set neer moeten zetten. Het geloof in eigen kunnen wordt misschien wel het best geïllustreerd doordat de heerlijke debuutsingle ‘Bengali Crown’ al als tweede song in de set gespeeld wordt.

HET MOMENT
Een ultiem moment in het optreden aanwijzen is echter lastig. Maar om dan toch bij de kookvergelijkingen te blijven, een gerecht in een sterrenrestaurant wordt ook niet bepaald door één ingrediënt, maar juist door de combinatie van smaken. En “topkoks” Ebben en Bombrini weten hoe ze de bezoekers zo'n gerecht voor moeten schotelen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12