LL17: Architects is de hardste band van deze Lowlands

Alles moet kapot

Metalcoreband Architects zette eind vorig jaar een reeks super-emotionele shows weg. Gitarist Tom Searle, broer van drummer Dan Searle, was kortgeleden overleden aan kanker. Het nieuws kwam pas naar buiten toen hij er niet meer was, tegelijk met de info dat de laatste plaat All Our Gods Have Abandoned Us over hem ging. Ik stond jankend in de Melkweg - m'n enige tranen bij een concert ooit.

Kijk hier een deel van hun show op Lowlands 2017 terug.

Om precies te zijn was dat bij 'Gone With The Wind', een nummer waarmee de gitarist elke show opnieuw herdacht wordt. Ook hier, als slot. Aan het begin van de speech weet een groep fans al waar het over gaat. 'Tom! Tom! Tom!' roepen ze, anderen luisteren aandachtig. Oké, op een paar gasten na die ontzettend veel lol hebben om wat dan ook, zij lachen er keihard doorheen.

De show is retestrak gespeeld, vocalist Sam Carter stampt op de grond, grunt krachtig en is bijna de hele show goed bij stem. Alleen bij ‘Broken Cross’ ebt die tijdelijk weg. Binnen een paar tellen ontstaat de eerste moshpit, van kinderformaat. Bij het derde nummer wil de band een wall of death zien. Die faalt: De break is niet zo hard en het lijkt alsof er wat problemen zijn. Later zijn er circlepits die de ruimte tussen de twee palen in de India helemaal vullen, talloze crowdsurfers en oh, nog meer pits. Het lijdt niettemin geen twijfel: Architects is de hardste band van deze Lowlands.

HET MOMENT:
Carter roept iedereen op naar voren te crowdsurfen. Een handjevol festivalgangers gaat de uitdaging aan. Het ziet er goed uit, maar aan het eind van het nummer komt een speech. Carter klinkt furieus. Hij ziet dat een meisje betast wordt tijdens het crowdsurfen en geeft de 'fucking asshole' die dat deed flink op z'n donder. 'Fuck off and never come back!', gevolgd door loeihard applaus en gejoel.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12